Egyperces kvíz: Melyik évben járuk?

egyperces cover

Ez itt a napi kvíz. Agytorna, amihez még a karosszékből sem kell felállni.

Magyarországon a rendszerváltást követő évtized az aktív belpolitikai és társadalmi átalakulásé volt, olyan korszak, amiben egyszerre volt érezhető a szocialista múlt és feltartóztathatatlanul beáramló nyugati hatások is. Világszinten pedig szintén korszakos jelentőségű eseményekre emlékezhetünk vissza. Ennek az évtizednek az egyik évéből sorolunk most eseményeket, neked pedig azt kell eldöntened, hogy melyik évben járunk.


Ebben az évben történt, hogy július 5-én megszületett Dolly, a nőstény birka, a világ első testi sejtből klónozott emlőse. II. János Pál pápa levelében a katolikus vallással összeegyeztethetőnek határozta meg Darwin evolúciós elméletét. Óbudán agyonlövik Prisztás Józsefet, aki sokak szerint a hazai maffia egyik vezéralakja volt.

Már tudod is?

Melyik évben járunk?

Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.