Egyperces kvíz: Tényleg villámgyors a csótány?

egyperces cover

Ez itt a napi kvíz. Agytorna, amihez még a karosszékből sem kell felállni.

Hétfői kvízünkben rendre meghökkentő, hihetetlen, de legalábbis zavarba ejtő állításokkal jövünk. Első hallásra felszalad tőlük a szemöldök, kicsivel később azonban kiderül, az egyik maradéktalanul, a másik pedig majdnem igaz. Ma is ilyen érdekességekkel jövünk, egyik kedvenc témánkhoz, az állatvilághoz fordulva inspirációért. Az egyik állítás sokak mumusáról, a csótányról szól. Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy ez a jószág akár 2 métert is meg tud tenni másodpercenként? És nem úgy, hogy viszik!?

A másik állítás a pókokhoz kapcsolódik. Azt állítjuk, hogy a világ eddig mért leghosszabb (egy pók által szőtt) pókhálója 25 méter hosszú volt. Viszonyításképpen: ez körülbelül egy csuklós és egy sima busz együttes hosszának felel meg.

Nos, felkészültél a tippelésre? El tudod dönteni, melyik állítás az igaz? 

Melyik állítás igaz?

Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Hétvégente is velünk játszol, ugye? 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra