A meseszép rák, ami a megszólalásig hasonlít egy cukorkára

tcs cover

A természet csodái című sorozatunk legújabb részében egy igazán édes állatot mutatunk be.

A cukorkaráknak is nevezett Hoplophrys oatesi az indiai Csendes óceán színpompás élőlénye, amely piros, rózsaszín és citromsárga színekben játszó páncélja miatt a megtévesztésig hasonlít egy selyemcukorkára. 

A cukorkarákok vagy lágykorallrákok meglehetősen apró állatok, mindössze 1,5-2 centiméter nagyságúra nőnek, és a Dendronephthya nemzetség lágykoralljainak különböző fajain élnek. A rejtőzködés mesterei: képesek magukra ölteni a környezetükben élő korallok színét, mi több, előfordul, hogy kis koralldarabokat rögzítenek a páncéljukra, hogy még inkább a környezetbe olvadjanak. 

De nem csak színükben, formájukban is hasonlítanak a virágállatokhoz, hála a testüket borító tüskeszerű nyúlványoknak. Az első pár lábukon található karmokkal könnyűszerrel kapaszkodnak fel a korallzátonyokra, és itt állnak lesben prédáikra, a planktonokra várva. 

Ha érdekelnek a természet csodái, olvass bele előző cikkeinkbe!

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra