18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megölte mindhárom férjét a drogbárónő, akinek tenyeréből ette a kokaint Miami

GettyImages-566420061

A folyamatosan bántalmazott 11 éves kolumbiai kislányt nevelőapja, prostituált anyjának férje megerőszakolta, s innentől nem volt megállás. Elrabolták egy gyerektársukat, és miután a szülők nem fizették ki a váltságdíjat, Griselda 11 évesen agyonlőtte élete első, 10 éves áldozatát. 14 évesen prostituáltnak állt, de hamar ráérzett, hogy a kokainban nagyobb üzlet van. Kialakított Kolumbia és Egyesült Államok közti drogcsempészútvonalakat, és 500 millió dolláros vagyonra tett szert, de írni és olvasni sohasem tanult meg.

Griselda Blanco a tények és számok tükrében

  • 11 évesen gyilkol először
  • 14 évesen prostituáltként dolgozik
  • Megteremti a New York és Miami felé vezető drogcsempészútvonalakat, ahová előbb melltartóba varrva és cipősarokba tömve csempésznek kokaint, később nagyobb tételre vált
  • Kidolgozza egész hálózatát, mellyel dílerei havi 80 millió dollárt szednek össze számára
  • 20 évet tölt börtönben, mindössze 3 rábizonyított gyilkosság okán
  • Kiépített hálózata végül havonta 1,5 millió tonna kokaint szállított az USA-ba
  • A jól működő gépezet Griselda bebörtönzése után sem állt le
  • Nem 250, ahogy egyes források írják, hanem közel 400 ember erőszakos halálával hozható közvetlen összefüggésbe
  • Ő avatta be a 20 éves Pablo Escobart is a „szakma” rejtelmeibe, ami szintén olyan jól sikerült, hogy riválisokká is lettek, akik többször meg is próbálták egymást kivégeztetni 

A Keresztanya anyai szerepben

Griselda 3 házasságából négy fiút szült. Első három fia hamar gigantikus üzleti gépezetének részévé vált, a legkisebbet azonban próbálta megóvni ettől, még akkor is, ha a Michael Corleone beszédes nevet adta neki.

Jobb napokat is látott...
Jobb napokat is látott...Wikimedia Commons

Michael Corleone több tévéinterjúban is felmentette édesanyját, az egyikben azt mondja róla: 

„Azt csinálta, amit minden édesanya, enni adott a gyermekeinek.”

Egy másik műsorban könnyeivel küzdve áll ki mellette: 

„Ő volt az anyám, ő szült, ő szoptatott.”

Mindezzel együtt Don Corelone Blancónak rendhagyó gyerekkori emlékei vannak: „5 éves voltam, amikor apám a szemem láttára megölt egy embert az én védelmemben, mert az illető bántott engem. Aztán végignéztem, ahogy apámat lelövik. (…) 5 éves voltam, amikor bátyám, Osvaldo megtanított megtölteni egy pisztolyt, és célozni. (…) 6 éves voltam, amikor anyámat bebörtönözték, 7 éves, amikor mindhárom testvéremet. (…) Anyám huszonpár évet töltött börtönben, és abból a husz-egynehány évből a legtöbb hétvégét én bent töltöttem nála látogatóban.

A Fekete Özvegy mint feleség

A nőkhöz és férfiakhoz egyaránt vonzódó Griselda számtalan ragadványnevet kapott. Férfiasságára utalva, a macsó női megfelelőjét, a „machonát” is ráragasztották az asszonyra, aki mindhárom férjét megölte, de két évtizedes börtönbüntetésének letöltése alatt is több rendhagyó szexuális kapcsolatot tartott fenn. Amellett, hogy alkalmanként 1500 dollárt fizetett a börtönőröknek, hogy egy „munkatárs-beosztottjának” látogatásaikor külön szobát biztosítsanak szexuális együttléteiknek, egy hölgy rabtársához szerelmi szál fűzte.

Mama Coca mint nő

Nemcsak három, általa meggyilkolt férje, de a környezetébe kerülő többi férfi is nagyon kemény, férfias nőnek ismerte meg az analfabéta, iskolázatlan, biszexuális Griseldát, aki hiába halmozott fel több mint 300 pár cipőt számláló irigylésre méltó gardróbot a néhai Evita Peron ékszereivel, nem lett belőle finom úrinő. Mások egyenesen gusztustalannak nevezték, aki sohasem tanult meg viselkedni, s ha kellett, az asztalnál a tenyerébe fújta ki az orrát. 

A drogbárónő mint inspiráció

A Lifetime csatorna 2017-ben Catherine Zeta-Jones főszereplésével filmre vitte a 2012-ben agyonlőtt multimilliomos drogbárónőt. Zeta-Jones sokkal kevésbe testes, kevésbé közönséges és főleg sokkal kevésbé latin származású, amiért sokan kritizálták is ebben a szerepben, de a színésznő alakításával a legtöbb nézőjét meggyőzte.

2018-ban New Yorkban a Cocaine Godmother bemutatóján
2018-ban New Yorkban a Cocaine Godmother bemutatójánDesiree Navarro / Getty Images Hungary

J.LO már itt-ott kicsit idomaiban is jobban hajaz a kolumbiai özvegyre, az is közös, hogy elég sok férjet fogyasztottak már mindketten, még ha nem is ugyanolyan mértékben és módon, és kétségtelenül 100% latin nő. Joggal pályázik tehát Grisleda szerepére egy ideje, és talán beülne maga elé a rendezői székbe is a szuperprodukcióhoz.

Ana Serradilla főszereplésével pedig már 2 évadnyi sikersorozat is készült „La viuda negra”, azaz Feket Özvegy címmel.

A kegyetlen gyilkos, aki végül egy kegyetlen gyilkosság áldozata lett

A rendőrség azon csodálkozott már addig is, hogy nem lett hamarabb bosszú vagy leszámolás áldozata a számtalan élet kioltásáért felelős asszony, aki már visszavonultan és a börtönt is megjárva élt Medellín városában, Kolumbiában, amikor 2012 egy szeptemberi napján várandós menyével épp a közeli hentestől kilépve két motoros 2 lövést adott le Griselda fejére. A drognagymamát így éppen azzal a módszerrel végezték ki, amelyet ő fejlesztett korábban tökélyre, a motoros ugyanis elszáguld az autók között, mire bárki is észbe kap.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra