no

Edd meg amit főztél!

Január 23. Csütörtök

Kiállításra megyünk csütörtökön, mert a Várfok Galéria következő kiállítása a fotográfia térnyerését igazolva Misetics Mátyás alkotó munkáit mutatja be Utopia címmel. "Misetics Mátyás (1982, Budapest) fiatal kora ellenére évek óta meghatározó alakja a hazai fotográfiai színtérnek, képeit a közönség számos kiállításon láthatta itthon és külföldön egyaránt. A fotósnak ez lesz az első egyéni bemutatkozása a Várfok Galériában. A tárlat átfogó képet kíván adni a művész eddigi munkásságáról, a 2005-ös korai munkáktól kezdve, nevezetes diplomamunkáján, az Artificial Lighton át, a legújabb, 2014-es Utopia című sorozatáig."

Január 24. Péntek

Sickratman, Dep'art, Tereskova koncert lesz a Gödörben, hátha van akit érdekel. Arról van szó, hogy a Dep'art harmadik szülinapját ünnepli, Tereskovának már nyilván nagyon hiányzott a színpad, Sickratman meg csak úgy, mert a Don Giovanni ujjbábopera előadásai közt erre is van ideje. 

Január 25. Szombat

Szombatra aztán jön a Belga koncert a Muzikum Klubban. Csodás és egyáltalán nem nyugis program szombat estére, de semmiképpen sem rossz. Nem is nagyon érdemes erről tovább szaporítani a szót, hallgasson zenét:

Amennyiben nem látta még a Bálnát, most nézze meg, garantáltan lesz benne élet. Az Edd meg amit főztél című rendezvény keretében két nap alatt 30 disznót vágnak félbe, és dolgoznak fel különböző csapatok. Az Index is beszáll a nemes versengésbe, most kiderül, ki csinálja a legjobb kolbászt a városban. Naná, hogy lesz sajtkészítő, sör- és pálinkafőző is, a DJ-k pedig egy Roburról fogják tolni a zenét.

Január 26. Vasárnap

Klasszikus zene azoknak, akik éjjel élnek, mondják, ez a program pedig a Midnight Music koncert, ahol Alekszandr Porfirjevics Borogyin: Polovec táncok, és Szergej Prokofjev: 3. (C-dúr) zongoraverseny darabjait hallgathatjuk majd maga Fischer Iván vezényletével. Szóval lehet, mégis érdemes ébren maradni.

Január 27. Hétfő

A nagy füzetet érdemes megnézni a Szkénében, ha még eddig nem látta. Amúgy is ránk köszönt a tél, és sokan vannak, akik szerint a Horváth Csaba által koreografált darab jobb is, mint Szász János (Oscarra végül mégsem jelölt) fimje.

szkne
Dusa Gábor / szkene.hu

Január 28. Kedd

Még mindig a hidegre fogjuk, amiért szerintünk ma este moziba kell menni és jegyet venni az Én, Frankeinstein című filmre (feltéve, hogy ön még nem unja halálra, hogy a címekben folyton összekeverik a kísérletezőt a kísérletével). Ez a sztori persze már egy továbbgondolt változat, amiben "200 évvel azután, hogy Dr. Frankenstein megteremtette szörnyetegét, Adam (Aaron Eckhart) még mindig itt él közöttünk. Amikor azonban egy háború közepén találja magát, melynek tétje az emberiség sorsa, ráébred, hogy ő maga hordozza a pusztulás kulcsát". Na, szép, mi?

Január 29. Szerda

A Közös nevező című kiállítás a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) új tagjainak hagyományos bemutatkozó kiállítása az Artbázisban. "Az alkotók a saját, jelenlegi helyzetükből kiindulva próbálták értelmezni a közösségen belüli pozíciókat és erőviszonyokat, valamint a (ki)választás és döntési folyamatok gyakran hierarchikus mechanizmusát. A folyamat során a legfontosabb egymás megismerésének és megértésének megtapasztalása volt". Ennek lehet tanúja, ha lenéz a Horánszky utcába a nap folyamán.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek