no

Ide vidd a kiscsajt, bébi!

November 28. Csütörtök

Ha csütörtök, akkor legyen művészet, ezért rajonganak csak a messziről jött fiatal csajok, ha ilyen típusú vendégünk lenne. Ráadásul az idei Art Market Budapest művészeti programjainak kiemelt témája a kortárs képzőművészet valamint a zsidó identitás és hagyományok kapcsolata, nem is beszélve az óriási művészeti sikernek elkönyvelt Kolozsvári Iskoláról, biztos, akad akinek ez szívügye, ha meg nem az, még simán az lehet a kiállítás után.

November 29. Péntek

Aztán ott van a mai napon tartott Miazott Fesztivál a Dürer-kertben. Ide mondjuk, inkább ne menjünk kiscsajjal, hiszen olyan mára legendássá vált, és a jelenkor újhullámát alakító zenekarok találkoznak, akikről még lehet, hogy nem is hallott. A kifulladásig tartó fergetegért többek között a Korai Öröm, az Airtist, a Sajnosbatár és a Ricsárdgír zenekarok felelnek.

1391974 609600512427454 657692795 n

November 30. Szombat

Ha pénteken kipörögtük magunkat, és ezt nem a Fogasházban tettük, akkor se bánkódjunk, hiszen a Katona József Színházban megint premier van, nem lehet azt mondani, hogy lazsálnának. Ezúttal Illaberek címre hallgat Máté Gábor rendezése, ami a kivándorlás témáját járja körül. Óriás mázli, hogy ők a színpadon megélik ezt a külföldön boldogulás témát, így elég csak megnézni a darabot, és máris kiderül, érdemes-e nekivágni vagy sem. Persze még nem láttuk, csak reméljük.

December 1. Vasárnap

Az mondjuk eddig is látszott, hogy nem csak a bulizásnak élünk, vasárnapra ezért is ajánljuk a Három a Darvas című zenés beszélgetést Darvas Ferenccel, Benedekkel és Kristóffal a Kékszobahall produkció keretében. Ehhez a programhoz a Budapest Jazz Clubba kell mennie, de ha inkább sírva vígadna, akkor erre az A38-on lesz lehetősége, ahol ma este tartják a Pribil György emlékkoncertet. A tragikus hirtelenséggel elhunyt gitárosra a Kimnowak mellett Hobo és Bandája, Závodi János, az S-Modell, a Palermo B.G., a Janis Joplin Emlékzenekar, a Keith Richard R'n'R Cirkusz, és Pierrot emlékezik.

December 2. Hétfő

"A Budapest Bossanova Quartet a brazil zene autentikus hazai képviselője. A repertoáron szereplő bossanovák és szambák eredeti hangvétellel, portugálul szólalnak meg. Az együttes összeállítása és az improvizált hangszeres szólók révén azonban jelentősen kötődik az észak-amerikai jazzben meghonosodott előadásmódhoz is" - hogy így hét elején rögtön felpezsdítsük magunkat, egy kis szamba hétfőre?

December 3. Kedd

Még nem látta Stohl András főszereplésével a Mephisto-t? Akkor okvetlen menjen el rá, hiszen a Vígszínház átvette Alföldi Róbert rendezését. A darabban, amiben Hendrik Höfgen színész alakját Klaus Mann a sógoráról, Gustaf Gründgens színházi intendánsról mintázta, Stohl tényleg remekel, ennek simán utána is járhat ezen a kedden, amikor arra is rádöbbenhetünk, hogy már csak huszonegyet kell aludni karácsonyig.

December 4. Szerda

Táncfilm szerdára? Miért is ne? Az év csatája breaktáncosokról szól, amiről mi ugyan nem tudtuk, hogy még divatja van, de legyen ez a mi a bajunk. A sztori nem nagy etwas, elindul az esélytelen kissrác a nagy kupáért, nyilván meg is nyeri azt, vagy nem. A lényeg, hogy biztos, jól táncolnak a srácok, ráadásul játszik benne Sawyer a Lostból!

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra