no

Nézzen új cirkuszt, Grecsó-tesókat, vagy külföldi szerelmespárt!

Szeptember 19. Csütörtök

Tánccal, vagy mozgásszínházzal, vagy cirkusszal, vagy mindezzel egyszerre indítjuk a hetet, amikor a Trafóba küldünk mindenkit. Tegnap este léptek fel először, de ma és holnap még meg lehet nézni a francia Collectif Petit Travers Pan-Pot című előadását. Ez állítólag intellektuális új cirkuszi előadás lesz, ami azt takarja, hogy három kosztümös férfi több tucat fehér labdával komolyzenei aláfestésre zsonglőrködik, miközben van történet is, vagy legalábbis szituációk, meg humor, de mindenek előtt látványos összhang, valahogy így.

Szeptember 20. Péntek

Nyáron már írtunk a Szív hídjai című színdarabról, ami minket simán lehet, hogy csak a nem túl jó helyszínválasztás miatt nem győzött meg kellőképp. Legyen saját véleménye róla, most meg lehet nézni a Belvárosi Színházban is! Az Udvaros Dorottya és László Zsolt főszereplésével látható Clint Eastwood filmadaptációt amúgy Novák Eszter rendezte.

Szeptember 21. Szombat

Ma van a Dráma Világnapja, ráadásul Pintér Béla, a leghíresebb alternatív magyar színházcsináló születésnapja is egyben, így az Átrium Film-Színházban Till Attila fog vele beszélgetni a Ma született című előadáson. "A beszélgetés alatt megismerhetjük az író véleményét a tavasszal megjelent, fordulópontot jelentő Drámák című, első gyűjteményes kötetéről, amely nyolc színdarabot tartalmaz, illetve hallhatunk az idén fennállásának 15. évfordulóját ünneplő társulat múltjáról és jövőjéről."

ama

Szeptember 22. Vasárnap

A Nyitott Műtermek Délutánjára lehet lenézni, ha a délelőtt inkább a pihenésről szól - meg akkor is, ha eredetileg nem arról szólt volna, mert több helyszínen is megismerhetik a magyar kortárs művészeket és alkotásaikat saját, személyes környezetükben. A művészek "interaktív tárlatvezetést tartanak, bemutatják műveiket, keletkezésüket, és szabad beszélgetésbe bocsátkoznak a látogatókkal, akik megtapasztalhatják a közös alkotás örömét is."

Szeptember 23. Hétfő

Garfield ugyan utálta, de mi ma szeretjük a hétfőt, még ha Kecskemétig is kell menni a programért. Ott a Népi Iparművészeti Gyűjtemény udvarán este héttől Grecsó Krisztián író és testvére, Grecsó Zoltán táncművész közös estjét lehet látni Szigorúan ellenőrzött vágyak címen. "Életpálya-egyesítő műsorukban tánc és irodalom, de mindenekelőtt a Mellettem elférsz című regény passzusai és a Szigorúan ellenőrzött vágyak című táncelőadás mozdulatai találkoznak egymással."

Szeptember 24. Kedd

On in one Budapest címen ma reggel nyolctól egészen péntek este tízig(!) lehet megtekinteni azt a holland-olasz párt, akik a megnyitják a nézők előtt 86 órára az otthonukat. Az előadásban persze szerelmi kapcsolatukba is betekintést nyerhetnek az érdeklődők, amellett, hogy ha beszélnek angolul, akkor a mai európai társadalmakat foglalkotató kérdéseket hallhatnak, amihez maguk az előadók ezen az úton keresik a színházi formát.

Szeptember 25. Szerda

Juhé, ma indul a Hitchcock sorozat a Puskin Moziban! Ha elkötelezett rajongói a mesternek, mégsem érnek rá pont ma, nem kell nagyon izgulni, mert ez a sorozat 2014. augusztus 13-ig tart, havonta egy (na jó, novemberben három) előadással. Mindenesetre, ha ma nem tudnak mit kezdeni magukkal, akkor nincs is jobb program, mint megnézni a Bajok Harryvel című filmjét, Shirley MacLaine főszereplésével.

hitc
Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek