no

Szeptemberfeszt a népnek, Keszthely az íróknak!

Szeptember 5. Csütörtök

Rajong Alföldiért, sőt, csak elmélyítette a rajongását a sok hiszti, ami a Nemzeti Színház most már egykori igazgatóját övezi? Akkor ma este az Átrium Film-Színházban van a helye, ahol Csáki Judit mutatja be új könyvét, Alföldi Színháza - Öt nemzeti év címmel. A könyvet állítólag az ihlette, hogy "sokunk színházi és színháztörténeti ismerete nem tud fölidézni még egy ennyire sikeres és tartalmas öt esztendőt a Nemzeti Színház történetéből".

Szeptember 6. Péntek

Fontos a gyomra? Akkor imádni fogja a Szeptemberfesztet, ami Budapest legnagyobb gasztronómiai és kulturális fesztiválja, "a hírességek és a rekorder ételek rendezvénye" a Népligetben. Mivel itt a legnagyobb a bogrács és a legtöbb a sör, sőt még fellépők is vannak, jó eséllyel érezheti ön is remekül magát, már ha bírja az ilyen össznépi rendezvényeket. Idén még a Metalwar Fest nevű fesztivált is itt tartják, bár azt nem egészen értjük, hogy jön össze a metál a zabálással, de sebaj.

szeptemberfeszt
szeptemberfeszt.hu

Szeptember 7. Szombat

Az Örkény Színház a 7. kerülettel karöltve idén harmadik alkalommal rendezi meg az Örkény Kertelnevezésű happeninget, ha ma nem a gyomorrontással küzd, itt együtt örülhet a színészekkel az új évad kezdetének. Reggel tíztől este tízig várják a Madách térre az érdeklődőket, a gyerekprogramokon kívül még Babits Mihály: Jónás könyvét is meghallgathatják Csuja Imre előadásában, ráadásul ingyenesen.

Szeptember 8. Vasárnap

Lesz Nemzetközi Tiszai Halfesztivál Szegeden, meg Testébresztő Női Mozgásfesztivál a Kopaszi-gáton, sőt még olyan elvetelmültek is akadnak, akik szerint a honi focinak is kell egyfesztivál, na, azt is most tartják. Ha ezek egyike sem győzte meg, akkor viszont ott van a Soharóza: Metamorfózis koncert a Kultúrfürdő programsorozatának utolsó napján a Veli bej fürdőben, aminek érdekessége, hogy még a koncert alatt is lehet venni egy jó törökfürdőt. Az sem baj, ha előtte megnézi a SzentendreAntik Régiségpiacot, hátha talál ott valami hasznosat.

tiszahal
halfesztival.hu

Szeptember 9. Hétfő

A Balatonon még mindig Weöres Sándort ünneplik, legalábbis az írók. Ma kezdődik ugyanis aBalatoni íróhét, ami feleleveníti az 1932-es rendezvény emlékét, amikor is egy hétre nagynevű írók és költők találkoztak Keszthelyen. Ha időutazásra nem is, de jó hazai irodalomra mindenképpen számíthatnak az érdeklődők, a rendezvény amúgy szombatig tart, tehát van idő felkészülni rá!

Szeptember 10. Kedd

Ha csak amolyan chill out programra vágyik, akkor melegen ajánljuk Makk Károly Szerelmesfilmjét azÖrökmozgóban, Törőcsik Marival és Darvas Ivánnal. Ha inkább valami zenés program  állna közelebb önhöz, esetleg vacsora mellett, az se lehetetlen, hiszen az If Café ismét kellemesprogramot ad, már amennyiben értékeli a jazzt. Ma este a Borbély-Dresch Quartet szórakoztatja a nagyérdeműt, valahogy így...

Szeptember 11. Szerda

Hogy ne csak a jazzrajongóknak álljon a világ, szólunk, hogy ma este Ripoff Raskolnikov lép fel a Kobuciban. Az osztrák zenész gyakorta megfordul hazánkban, most azonban a zenekarát is magával hozta, hogy vérbeli blues muzsikájával elkápráztassa a nagyérdeműt. A zenész szinte hazajár Budapestre, úgyhogy ne lepődjön meg a magyar felkonfokon, mutatunk egy számot tőle, amit úgyis ritkán hallani:

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra