Kinek Oscar, kinek Krétakör

Február 21. Csütörtök

A Harlem Shake a Corvintető legújabb klubestje. Célja, hogy összefogja a hiphop közönséget Budapesten (hazait és külföldit egyaránt), ahol eddig nem látott  felállásban játszó fellépők (Dublic, DJ Gerysson, DJ Majestik) és alkalmi vendégeik lesznek hallhatóak az egész szcénából: MC-k, dj-k és esetenként külföldi fellépők. A klubest "a turntablism jegyében, élő scratch-ek, effektek,
trükkök bemutatásával zajlik egyszerre két dj-pulton", ez biztos azt jelenti, hogy nagy buli lesz.

corvin

Február 22. Péntek

A Jurányi Inkubátorházban a Made in China című Krétakörös kortárs doku-operát ajánljuk erre a péntekre, már inkább csak akkor, ha utána nem bulizni készül. Láng Annamária játssza a kínai orvosnőt, aki azért érkezik Magyarországra, hogy szerencsét próbáljon. Harcol az önállóságért, helyet követel magának a férfivilágban, hogy ez mennyire jön össze neki, megnézheti pénteken fél nyolctól.

Február 23. Szombat

A hétvégén lesz a 4. Room elnevezésű rendezvény a Hajógyári Szigeten. A helyszín egészen pontosan a Vákum Design, ahol február 23-án és 24-én a képzőművészet találkozik az iparművészettel, a látogatók ki is próbálhatják a kiállított tárgyakat, sőt azok tervezőivel is beszélgethetnek. A dizájn víkenden a street art vonalat Petyka képviseli, aki graffitiből és digitális grafikából készíti városképeit.

room

Február 24. Vasárnap

A Bálint-házba küldjük olvasóinkat, ahol azt ígérik, Kezelés másképp – színészek a nézők díványán címen a Terápia című HBO-s televíziós sorozat pszichológusai segítenek eligazodni lelki életünk útvesztőiben. A beszélgetésben a színész (Csákányi Eszter és Mácsai Pál) kitárulkozik, kísérletet tesz, hogy elmagyarázza, mit él át ilyenkor, hol kezdődik az általános ember és miként rétegződik erre a lélekdoktor, és ebben segítségükre lesz a rendező, Gigor Attila is. Moderátor és  közbekérdező Borgula András pszichológus.

Február 25. Hétfő

Ha izgatja az Oscar, akkor úgyis a Művész moziban várta meg, hogy idén ki kapott, ha meg nem annyira, akkor hallgasson Sinatrát. Megteheti ezt otthon is, vagy elmehet a RAM Colusseumba, ahol Frank Sinatra A hang - Egy életmű táncban és hangban címen Vastag Tamás és Szomor György kísérli meg eljátszani a mestert. Bátor vállalkozás, kiváltképp, ha ismerjük Robbie Williams "duettjét" Sinatrával, pedig Robbie se rossz.

Február 26. Kedd

A Konzervnyitó Akciócsoport estjén Závada Péter rapper és költő Dés László vendége lesz az Akvárium Klubban, ahol arról is beszélgetnek, hogy rapper vagy költő-e Závada, valamint hogy igaz-e az az állítás, miszerint a művészet egyre inkább a műfajok és stílusok közötti határok elmosódásáról szól, igazán újat és érvényeset pedig az tud alkotni, aki mer szabadon közlekedni a határokon keresztül. Ha kíváncsi a válaszokra, ne hagyja ki!

Február 27. Szerda

Ugyan már február huszadikától meg lehet nézni, mi még nem említettük, hogy ha ideje engedi, okvetlen látogasson el az Országos Széchenyi Könyvtárba, ahol Filmgyári Capriccio néven fotókiállítást rendeztek a Magyar Filmtörténeti Fotógyűjtemény anyagából. A több mint négyszáz standfotón a leghíresebb magyar filmek rendezői, színészei és sőt, bizonyos mozik nagyjelenetei is felvillannak.

tarr
oszk.hu
Érdekességek