5 értelmes program hétvégére

Ha nincs kedve a 40 fokos lakásban, tévé előtt pihegve átvészelni a hétvégét, és nincs módja arra, hogy elmenjen hétvégére a Balatonra, a tengerpartra, vagy az Alpok hűs hegyei közé, akkor ajánlunk Önnek 5 programot, hátha attól jobb lesz.

cokxpon fb

Cökxpôn Nyitó Fesztivál

Június 22-én és 23-án a Cökxpôn Restart kulturális központban, cím: Budapest, Horánszky u. 5.

A Cökxpôn Ambient Társaság fiatal művészek összefogásával 1999-ben jött létre azzal a céllal, hogy a különböző művészeti ágazatokban alkotó és kísérletező művészeket támogassa. A Soroksári útról most a Horánszky utcába költöztek, a megújulást és a nyarat pedig egy nyitó fesztivállal ünneplik a régi és új vendégek örömére. A részletes programot a Cökxpôn Ambient társaság Facebook-oldalán lévő link alatt találja. .

Magyar Színházak XXIV. Kisvárdai Fesztiválja

Június 22-től 30-ig Kisvárdán a Várszínház és Művészetek Házában

A  romániai, ukrajnai, szerbiai és szlovákiai színházak műsorából ez alkalommal Bicskei István színész, rendező, koreográfus válogatta össze a bemutatandó produkciókat. A részletes programot a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza honlapján találhatja meg.

Lépésről lépésre

Június 23-án, szombaton a Városmajori Szabadtéri Színpadon 20 órától

A Lépésről lépésre című revüshow-t a legendás Chorus Line című Broadway musical dalai felhasználásával adaptálták az Ódry Színpadra, és most a Városmajori Szabadtéri Színpadon is előadják. A történet röviden: „Huszonéves színészek egy szereplőválogatásra jelentkeznek, hogy munkát kapjanak azon a pályán, ami életük értelmét jelenti. Fiatalok, tehetségesek, minden vágyuk, hogy a világot jelentő deszkákra léphessenek, és ha lehet minél előbb, és minél nagyobb szerepben.  Ugyanez a története tizenöt fiatal, tehetséges színésznövendéknek is, akik ebben az előadásban a musical dalainak megszólaltatása közben saját életükről, saját vágyaikról és a színészethez való viszonyukról vallanak... Ők egyszer már bejutottak... ide, a színművészetire... Most még egyenlő esélyekkel állnak a színpadon, de az élet még csak most kezdődik.” – olvashatjuk a színlapon.

Budapesti Sárkányhajó Fesztivál

Június 23-án és 24-én a Lágymányosi-öbölben

Már hatodik alkalommal rendezik meg a budapesti Lágymányosi Öbölben a sárkányhajók fesztiválját. Érdemes ellátogatni a fesztiválra, hiszen a kecses, hosszú, sárkányfejű hajók már önmagukban is igen látványosak.  A sárkányhajókban 20 evezős küzd a különböző kategóriák érmeiért  egy kormányossal a fedélzeten, aki indítja, irányítja versenyzőit. A sportág történetéről, a fesztivál részleteiről az alábbi honlapon tájékozódhatnak.

Skandináv és balti Szent Iván-nap

Június 23-án, szombaton a Budapesten Millenárison

A Millenárison június 23-án elszabadulnak a Szent Iván-napi hagyományok. A felnőtteket és gyerekeket is gazdag programkínálattal várják a szervezők: lesz színház, gasztronómiai különlegességek (litván sör, lett sajt), fotókiállítás, vándorló finn designszauna, és természetesen az elmaradhatatlan Szent Iván-éji máglya fényében is sütkérezhetnek az év legrövidebb éjszakáján az odalátogatók. A részletes programot a Millenáris honlapján találhatják. A programokra a belépés ingyenes.

Oszd meg másokkal is!
Mustra