5 értelmes program hétvégére

Ha már unja a tévézést, és az EB-től is égnek áll a haja, nem akar otthon ülni a hétvégén, és valami érdekes programmal szeretné lezárni ezt a hetet, akkor ötöt is ajánlunk.

Swel Design a DesignPlaccon
Swel Design a DesignPlacconFacebook

2. VilágVeleje Nyár

Június 15-én és 16-án az Orczy Parkban, a két napos bérlet ára 4900 Ft, a napijegyek elővételben 2900, a helyszínen 3500 Ft-ba kerülnek.

Tavaly rendezték meg először a VilágVeleje Nyarat. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel idén is összedobtak a szervezők egy két napos fesztivált. Hogy miért érdemes elmenni ide? Többek között azért, mert az Orczy Park Budapest egyik legszebb történelmi parkja, és azért, mert pénteken fellép a az Európa Kiadó és a Balaton együttes is. Az Európa Kiadó Love'12 műsorával készül, mi pedig készüljünk egy kényelmes cipővel és némi szúnyogriasztóval a koncertekre. A szombati programot kizárólag azoknak ajánljuk, akik még hisznek abban, hogy a Tankcsapda jó, hiszen a Depresszió zenekar mellett Lukácsék is színpadra állnak. Szóval az első napi koncerteket nagyon melegen ajánljuk, a második napon pedig inkább pihenjünk, vagy menjünk el a DesignPlaccra, esetleg a Múzeumok Éjszakájára (bővebb információ alább). Persze nem kell ránk hallgatniuk, a VilágVeleje Nyár teljes és részletes programjairól az alábbi linkre kattintva tájékozódhatnak.

Stylewalker Night Gastro – Bistro

Június 15-én, pénteken Budapesten több helyszínen

A Stylewalker Night rendezvénysorozathoz ezúttal a belváros éttermei és bisztrói is csatlakoztak. Késő estig várják tárt kapukkal az érdeklődőket négy belvárosi cukrászdában, egy étteremben, egy parfümériában és nyolc bisztróban az enni, inni, szaglászni, vásárolni és koncertezni vágyókat. A programban a következő üzletek vesznek részt: az Auguszt Cukrászda, a Chefparade Csoki és Sütiműhely, a Dzsem, a Gelarto Rosa és a Le Parfum Croisette parfüméria is. Kicsit elgondolkodtató, hogy a Stylewalker honlapján miért sorolták a parfümériát a Gastro-helyszínek közé, de akár lehet benne logika is, ha csak a finom illatokat vesszük alapul: ilyenjei mind az ételeknek, mind a parfümöknek is lehet. A bistro-szcénát az Absolut Pop Up Bar by Adria Palace, a Café Alibi, a Csendes, a Csendes Társ, az Innio Wine Bar, az Ötkert, a Silenus Pub és a Toldi Klub képviseli. A részletekről a Stylewalker honlapján tájékozódhatnak, a programban részt vevő üzletek térképét pedig az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg.      

DesignPlacc

Június 16-án, szombaton 14-től 20 óráig Mika Tivadar Mulató kerthelyiségében

Már negyedik alkalommal rendezik meg a DesignPlaccot a Mikában. A rendezvényen képző- és iparművészek kínálják portékájukat. Lesz ott ruha, kiegészítők kavalkádja, ékszerek, porcelán matrjoska-babák, lakberendezési tárgyak, és külön jó hír, hogy zárt gyermekprogramot is szerveznek az odalátogató családoknak, hogy addig se legyen útban a gyerek, míg anyuka vásárolgat. Sőt, még kutyát is lehet vinni. Ha véletlenül nincs gyereke, és még kutyája sem, akkor is menjen el bátran a DesignPlaccra, ahol többek között összefuthat ezzel az őzikés nyaklánccal is. A részletekről a rendezvény Facebook-oldalán tájékozódhat.

Picunkova
Picunkova

Offline Music Festival 8.

Június 16-án, szombaton 17 órától a Dürer Kertben. Belépő: 20 óráig 500Ft, 20 órától 1000Ft

A nyár első hiphop fesztiválját már 8. éve rendezik meg. A délután ötkor kezdődő fesztiválon a magyar hiphop krémje lép fel, többek között a Hősök, a Funktasztikus, az NKSBankos, a Barbárfivérek, a Vészk'járat, a Killakikitt. A szervezők nagyon optimisták, úgy csábítják az érdeklődőket a fesztiválra, hogy kimondják kerek perec, „a magyar hiphop jobb, mint valaha”. A koncertek előtt és után DJ Kool Kasko pakolgatja a lemezeket. Ha szeretik a hiphopot, vagy csak a baseball-sapkás srácok látványa vidítja fel Önöket, akkor ott a helyük szombaton a Dürer Kertben. A részletekről a fesztivál Facebook-oldalán tájékozódhatnak.

Múzeumok éjszakája

Több száz vidéki és több száz budapesti helyszínen 18 órától éjfélig felnőtteknek 1500 Ft-os, gyerekeknek 600 Ft-os belépővel

Tíz éve minden évben megrendezik a Múzeumok Éjszakáját, nem hiába, hiszen a rendezvénysorozat évről évre egyre több érdeklődőt vonz. A már hagyománnyá vált júniusi éjszakázás idei főattrakciója a Szépművészeti Múzeum egyik képének – a Raffaello Santi által festett Esterházy Madonna című képének – ideiglenesen átköltöztetése lesz stílusosan a fertődi Esterházy-kastély dísztermébe. A vidéki múzeumok is kitettek magukért, megidézik a retrót, a betyárvilágot, a boszorkányüldözést, de folytathatnánk hajnalig a programok sorolását. Annak, aki egy kicsit is szomjaik a képzőművészet, a történelem, a zene művészetének megismerésére, annak nagy élmény lesz ez a júniusi szombat éjszaka. A múzeumi buszjáratokról és a részletes programról a Múzeumok Éjszakája honlapján tájékozódhat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek