Lara Stone rúzsa őrjítő - az ősz 9 legjobb divatkampánya

Ha valaki lapozgatott már külföldi divatmagazinokat, tudja, hogy azoknak akár felét, de minimum a harmadát a különböző márkák reklámfotói foglalják el. Ezek többsége álmosítóan unalmas, de szerencsére mindig akadnak kivételek. Íme a mi kedvenc kampányaink az őszi szezonból.

A Lanvin egyértelműen megkapja a legviccesebb reklám különdíját, ugyanis a Steven Meisel készítette fotókon az irtózatosan kiglancolt modellek teljesen hülye pózokban táncolnak. Ezt egyébként a hozzá készült videóban meg is lehet nézni, a divatház tervezőjének jelenete pedig mindent visz a végén.

Tom Ford Violet Blonde nevű új parfümjét a Mert Alas - Marcus Piggott páros fotózta. Lara Stone ibolyarengetegben fekve, a mellei mutogatása nélkül is szexistennő: a haja ragyog, a rúzsa őrjítő. Ha férfi lennék, a reklám alapján csak ilyen parfümöt akarnék venni a csajomnak.

A legabszurdabb kampányt a Givenchynél láttuk. Olyan szupermodellek, mint Naomi Campbell vagy Natalia Vodianova sarokba szorított macskaként fújnak a fotósokra, Mert&Marcusra. A téma nem véletlen, a ruhákon is megjelent füles kalapok és párducfej-minták formájában. Bónusz: a Givenchy őszi sminkkollekciójának modern Hófehérke képei is csodaszépek.

A Yohji Yamamoto által tervezett Y-3 képeihez szokatlan megoldást választottak: elkülönítették a helyszínt és a modelleket. A néző dolga annyi, hogy a David Benjamin Sherry művész által készített színes tájképekbe beleképzelje a Collier Schorr által fotózott ruhákat.

A Calvin Kleinnél mindig is a hideg futurizmus volt a jelszó, ezen most sem változtattak. Craig McDean a városi forgatag kék neonfényeiben cikázó alakokként fotózta a modelleket a CK vonal számára.

A Versace nagyot váltott erre a szezonra: a reklámban a megszokotthoz képest most nem egy Donatella-klón szőke démont láthatunk. Izgalmas kontraszt van a vulkanikus háttér és a minimál ruhákban pózoló, androgün külsejű Saskia de Brauw alakja közt. Már-már nyugtalanítóan fura, mégis működik.

A legkedvesebb, egyben legőszibb hangulatú kampány a Mulberry-hez tartozik. A modelleket hatalmas rókák, baglyok, tollak és ágak díszletei közé állítva fotózta le az álmodozó stílusáról ismert Tim Walker.

Ha van divatház, ami régóta nem tud hibázni, az a Jil Sander. Néhány éve Willy Vanderperre-rel készítik a reklámaikat, aki most is teljesen át tudta adni a ruhák hangulatát. A színek és letisztult formák tökéletes egysége, de semmi hivalkodás, bírjuk az ilyesmit.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek