A világ legbizarrabb tetovált testei: egy lipcsei nagymama viszi a prímet

GettyImages-148196700
Juhász Marianna

A régebben meghökkentőnek számító hagyományos tetoválások vagy piercingek látványa mára általánossá vált. Vannak azonban, akik nem állnak meg egy-egy cuki pillangó vagy egy évszám bőrre varratásán, hanem fejük búbjától a lábujjukig bizarr tetoválást viselnek.

Ha egy tetoválásnak már nemcsak esztétikai funkciója, hanem társadalmi jelentése is van, azt már nem csupán divatból viseli valaki. A tetoválás ilyenkor már az önkifejezés, az önmegvalósítás eszköze, amely akár egy életen át elkísér. Olyan üzenet ez a külvilágnak, ami a viselője számára is fontos mondanivalót hordoz.
Egy-egy ízlésesen elhelyezett tetkó lehet szép és szexi is, de az egész test kivarrása már bizony sokszor túlzásnak tűnik. A tetoválás is olyan, mint bármi más: a kevesebb néha több. Sokak számára felfoghatatlan, miért dönt úgy valaki, hogy az egész testét kitetováltatja. 

Három liliommal kezdődött

Az 56 éves, Lipcsében élő Kerstin Tristan sokáig fanyalogva ítélkezett azok fölött, akik tetoválást viseltek, és néhány évvel ezelőtt még neki sem volt egyetlen tetoválása sem. Majd 48 évesen egyszer csak úgy határozott, hogy varrat a vállára három kis liliomot. A kezdeti lelkesedésből szenvedély lett, nem volt megállás, és ma már a teste 90 százalékát tetoválások borítják. Az óriási változáson kevesebb mint egy évtized alatt esett át.

Extrém megjelenésével nem mindennapi látványt nyújt. Vannak, akik ezt túlzásnak találják, ám akadnak olyanok is, akik lelkesednek a merészségéért, az egyediségéért. Ők már egy több mint kétszázezres rajongótábort alkotnak a közösségi médiában. 

A social mediában Kerstin néhanapján megmutatja, hogy nézett ki tetoválások nélkül. A fotókat elnézve olyan, mintha nem is ugyanarról a nőről készültek volna.

A bevállalós nagymama eddig már több mint 30 ezer eurót költött a tetoválásaira, és azt mondja, boldogabb, mint valaha, mert a színes tetoválások örömet okoznak és energiát adnak neki. 

Földönkívüli-külsővel érzi jól magát

Aki ránéz Anthony Loffredóra, nem csoda, ha úgy érzi, ami a tetoválást illeti, a férfi túlment minden határon. Teste nagy részét egybefüggő sötét tetkó borítja, és ez igaz a szemgolyóira is, két ujját, a felső ajkát és a füleit amputálták, valamint az orrát is megcsonkították, a nyelvét pedig kettévágták, ami így egy villámra hasonlít. Mindezt azért, hogy minél jobban hasonlítson egy általa elképzelt földönkívülire. 

A francia férfi olyannyira átalakult, hogy külseje miatt már munkát sem talál. Ám még ez sem tántorítja el attól, hogy tovább folytassa, amit elkezdett. Loffredo szeretné a péniszét is kitetováltatni, és azt tervezi, hogy az egész testét fémmel boríttatja be.

Az egyre inkább földönkívülire hasonlító férfi is azt állítja, hogy a folyamatos kritikák, negatív reakciók és elutasítások ellenére is sokkal jobban érzi magát megújuló bőrében.

Állítása mellett kitart annak ellenére, hogy külseje miatt megszakadtak társas kapcsolatai, és az utcára sem szívesen megy ki a folyamatos ítélkező megjegyzések miatt. Nem érti, miért nem tekintik őt is ugyanolyan „normális” embernek, mint azokat, akik nincsenek tetőtől talpig kitetoválva.

A péniszétől is megszabadulna, mert csontváz akar lenni 

A kolumbiai Eric Yeiner Hincapié Ramírez már teljesen úgy néz ki, mint egy élő csontváz

Habár bevallása szerint gyermekkorától vonzódott a csontvázakkal kapcsolatos témákhoz, első tetoválásának, amely édesanyja arcképe volt, semmi köze nem volt mindehhez. 

Ramírez először csak a fejét szerette volna koponyaszerűvé átalakíttatni, ezért elsőként leműttette az orra hegyét, levágatta a fülcimpáját, és kettévágatta a nyelvét. Azért, hogy még inkább csontvázra hasonlítson a külseje, terve szerint a következő lépés az lesz, hogy eltávolíttatja a nemi szervét.

Ramírez bizarr átalakulását azzal indokolta, hogy szerinte mindannyian egyformák vagyunk nemtől, kortól függetlenül – mindannyian csontvázak vagyunk.

A kolumbiai fiatalember úgy érzi, soha nem fogja megbánni azt az átalakulást, amin keresztülment. Bevallása szerint ugyanúgy örömét leli az átalakulásban, mint mások az öltözködésben vagy a zenehallgatásban.

Csak az arcáról szedetné le

Az új-zélandi Truly Casey teste 80 százalékát tetoválás borítja. Nemrég gondolt egyet, és úgy döntött, megnézi, hogy nézne ki a testét borító színes festés nélkül.

A nő testén lévő mintegy 50 ezer dollár értékű tetoválást egy sminkmester több órán keresztül tartó munkával fedte be alapozóval. Amikor Casey megpillantotta a végeredményt a tükörben, elsírta magát, mert tetoválásai nélkül csúnyának érezte magát.

Mint elmondta, a testrajz neki nemcsak egy esztétikai hóbort, hanem segítségükkel tudott rátalálni önmagára. Ennek ellenére az arcáról szeretné eltüntetni a tetoválásokat, hogy gyerekekkel dolgozhasson.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra