Tim Spector, a Brit Birodalom Rendjének tisztjévé kitüntetett londoni professzor, a Nemzeti Egészségügyi Kutatóintézet vezető kutatója az egészséges táplálkozás egyik kulcsának a zöldségekben is nagy arányban megtalálható másodlagos anyagcsereterméket, a polifenolt tartja, ezért most nyilvánosságra hozott napi étrendjének is ez a növényi eredetű, antioxidáns hatású összetevő az alapja.
Tim szárazon pörkölt kávébabból készült feketével indítja egészséges napját, melyet zsíros joghurt követ. A joghurt ugyan lehet görög joghurt is, de minden esetben natúr: cukor és gyümölcsízesítés nélkül. Drága késztermékek helyett a specialista saját készítésű reggeli joghurtkeverék fogyasztására biztat, melybe ő maga kefirt kever, dióféléket és magas rosttartalmú friss gyümölcsöket, például málnát vagy áfonyát.
Ebédre egy szelet kovászos rozskenyérhez avokádót és extraszűz olívaolajat javasol, szintén magas polifenolértéke miatt, mely segíti az emésztést és az agyműködést, véd a szív- és a 2-es számú cukorbetegséggel szemben. Paprikával, paradicsommal és (nem ecetes) savanyú káposztával teszi olykor még változatosabbá és egészségesebbé déli étkezését. Ugyancsak a magas rosttartalom miatt, Tim babot is ad néha friss ebédjéhez.
Mintavacsorája sült karfiol, kefir és koriander kombinációjából került ki, de a szakértő legújabb tanácsa szerint bármilyen egyéb zöldség jótékony fűszerekkel megbolondított egyszerű és változatos fogásával sem nyúlhatunk mellé.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés