Nem ez a bugyi a legjobb választás a pasik szerint

GettyImages-538016404

Noha a tangabugyik kétségtelenül parányi helyet foglalnak csomagoláskor és a fehérneműs fiókban is, bizonyos ruhadarabok alatt pedig diszkréten rejtik el a fehérnemű vonalát, mégsem feltétlenül a pasik kedvence, a nőknek pedig kifejezetten ellensége lehet!

A bugyipaletta kiszélesedése óta számolhatunk köldökig felérő alakformáló nagyibugyival, amely szorosan elasztikus szigorának köszönhetően még Bridget Jones készletéből sem hiányozhatott, ha a helyzet úgy kívánta. De azt is láttuk, hogy bizonyos külső hatások elérésén túl már nem igazán javallott ennek a fehérneműtípusnak a kultiválása.

Bugyiverseny

Érdekes módon egy kutatás szerint a férfiak körben legnépszerűbb az ennél jóval kisebb, ugyanakkor a tangánál többet a képzeletre bízó boyshort nevű alsónemű. Persze a kettő között a bugyimezőnyben még ott vannak növekvő textilbefektetés szerint a briefing, a bikini, a francia, a cheeky és a brazil névre hallgató fazonok is, de ami a két szélsőségben, vagyis a tangában és a boyshortban közös, az az, hogy mindkettő a popsi teljes formáját láttatja.

Oldalt lehet még ennél is szélesebb
Oldalt lehet még ennél is szélesebbHill Street Studios / Getty Images Hungary

A fiúsan szexi, széles oldalú alsó viszont nem fedetlen formában, hanem diszkréten betakarva, a csípőt is finoman körülölelve. A kis sortocskára is hajazó bugyi éppen kényelmes lazaságánál fogva tűnik izgalmasnak a megkérdezett férfialanyok szerint. Így azoknak, akik arra számítottak, a tanga végez a leghódítóbb helyen a férfiszemek és -szívek meghódításában, úgy tűnik, csalódniuk kell.

A tanga – egészségügyi ellenérvek

A tangabugyi viszont sajnos más szempontok alapján is alulmarad szinte minden egyéb bugyi vetélytársával szemben. Éppen ami az előnye, az okozza a vesztét a női alsóneműk nemes küzdelmében. Láthatatlansága és elenyésző mérete, amelynek köszönhetően mozgékonyan befészkeli magát a legrejtettebb helyekre is, minden vizuális diszkréciója ellenére többet árthat viselőjének, mint használ. 

Talán túl keveset bíz a képzeletre… Getty Images Hungary
Talán túl keveset bíz a képzeletre… Getty Images HungaryYouraPechkin
Ezért a szakemberek arra biztatnak minden hölgyet, ha a viselet nem kívánja meg feltétlenül a tanga nyújtotta kamuflázst, törekedjünk mellőzésére az alábbi egészségügyi okokból:
  • Túl kicsi, méreténél fogva pedig kényes helyeken túl sokat ficánkol is. Anyagától függetlenül, mozgással ide-oda vándorolhat, így olyan kéretlen közvetítő szerepet tölt be, amelyben semmi hála nincs.
  • Hüvelyi fertőzés esetén csak tovább irritálja az intim területeket, a kórokozók továbbvitelének felesleges kockázatán felül.
  • Menstruáció alatt a hüvely védekezőképessége gyengül, így a baktériumok elszaporodásának is könnyen terepévé válik az érintett testtáj.
  • Aranyér, hasmenés tünetei mellett is kerülendő a végbél, a hüvely és a húgycső közötti felesleges összeköttetést megteremtő tangabugyi használata, mielőtt újabb fertőzések kialakulásához segítené hozzá viselőjét.
Itt minden kórokozó oda jön-megy, ahová csak akar
Itt minden kórokozó oda jön-megy, ahová csak akarEHStock / Getty Images Hungary
  • Meg egyáltalán, a hüvely és a végbél környékén is természetesen előforduló váladékok mikroorganizmusait is ide-oda utaztathatja, amely melegágya lehet további egészségügyi panaszoknak.

Kevés anyagból van, de az a kevés nem mindegy, milyen

Ha nem pamut: bár olyan picurka, hogy azt hihetnénk, az alapanyag minősége már elenyésző szempont lehet, pedig egyáltalán nem így van: a természetes anyagok legnagyobb előnye a szellőzés biztosítása, mely a gátolja az intim részek bepálását, így a viszketést is, csökkenti a fertőzések és a kellemetlen szagok kialakulásának lehetőségét.

Ha csipke: nagyon könnyen bőrirritációt válthat ki, amely, ha nem is eszkalálódik további fertőzéssé, mindenképpen kellemetlen, nem szép látvány, viszket és kezelendő.

Ismerjük ezt a látványt, de nem szeretjük
Ismerjük ezt a látványt, de nem szeretjüktrait2lumiere / Getty Images Hungary

Ha egy feszes nadrág vagy egy selyemszatén nyári ruha viselése megköveteli a tangabugyi használatát, azt fokozott alsótest-higiénia mellett érdemes csak tenni, minimalizálva a kockázatokat, mert ugyan a szépségért szenvedni kell, de nem mindegy, mennyit!

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra