18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Meg fog lepni, milyen felnőttfilmek érdeklik a nőket

GettyImages-CB8747-002

Az, hogy a nőket is érdekelheti a pornó, nem meglepő – az viszont, hogy milyen filmeket néznek a legszívesebben, számodra is tartogathat meglepetéseket!

A Pornhub évről évre közzéteszi statisztikáit azzal kapcsolatosan, hogy kik és milyen tartalmakat keresnek a leginkább felületükön: részletesebb statisztikákat arról a 20 országról osztanak meg, amelyekből a legtöbben keresnek erotikus tartalmakat az oldalon.

Így néznek pornót a nők

Globálisan a látogatók 36 százaléka nő: van olyan ország, ahol ez inkább az 50 százalékot közelíti meg, míg máshol inkább csak a felhasználók negyedéről van szó. Az oldal 2014 óta figyeli, hogy melyik nem számára milyen tartalmak a legizgatóbbak oldalukon,

a trend pedig töretlen és egyértelmű: a nőket a leszbikus pornó érdekli a legjobban.

A mérések kezdetétől fogva ez a kategória emelkedik ki a nők által fogyasztott felnőtt-tartalmak tömegéből az oldalon, és ennek csak egyik oka az, hogy leszbikus nők is látogatják a Pornhubot. Sok heteroszexuális látogató is ezeket a filmeket választja, mégpedig azért, mert a kizárólag nők szereplésével készült pornótartalmak általában sokkal kevésbé erőszakos jellegűek, mint azok a filmek, amelyekben férfiak is szerepelnek.

A nők olyan pornót keresnek, amilyen együttlétekre maguk vágynak
A nők olyan pornót keresnek, amilyen együttlétekre maguk vágynakOleg Elkov / Getty Images Hungary

Jellemzően ilyen tartalmakat keresnek

A preferencia megmutatkozik a nők által használt keresőkifejezések terén is: a női felhasználók 155 százalékkal gyakrabban keresnek rá az ollózás kifejezésre – ez a két női nemi szerv érintkezésével járó együttlétet takarja –, illetve jobban érdeklik őket a transzférfiakat, önkielégítést végző férfiakat, illetve férfi által végzett orális szexet bemutató videók.

De miért érdekel egy hetero nőt a leszbikus pornó?

Az, hogy ezekből a nőket szerepeltető videókból hiányzik az erőszakosság, önmagában még nem magyarázza meg, miért nézik azokat szívesen olyanok is, akik az életben kizárólagosan férfiakat választanak partnerül. A következő okok mind közrejátszhatnak abban, hogy egy nő leszbikus tartalmat válasszon, ha a pornótól várja az izgalmat.

  • Kulturálisan jobban elfogadott, ha egy nő szexualitása fluid, mint egy férfié, ezzel párhuzamosan pedig az is kevésbé stigmatizáló, ha egy nő leszbikus tartalmat tekint meg. A leszbikus pornó egy hetero nő számára lehetőség szexualitása felfedezésére.
  • Ez a műfaj a nő élvezetére fókuszál, nem azt akarja bemutatni, amit egy férfi szeretne látni a nőtől. A központban tehát a csikló és a hüvely állnak, valamint a női orgazmus.
  • Életszerűbb, mint a hetero pornó komoly része. Ezekben a videókban olyasmiket élnek meg a szereplők, amelyekre nagyobb eséllyel vágyakozik az is, aki a képsort nézi.

Ne szégyelld: természetes

A nők élvezete kerül a fókuszba
A nők élvezete kerül a fókuszbadouble_p / Getty Images Hungary

Egészen egyszerűen megfogalmazva ezekben a filmekben sokkal nagyobb esély van arra, hogy úgy bánnak a nőkkel, ahogyan azt a néző is szeretné. A behatolás minden elé helyezésével – amely önmagában 5-ből 4 nő számára nem képes orgazmust adni – szemben az érintésnek és a csóknak is nagy szerep jut a legtöbb esetben. Nem kell tehát szégyenkezned, ha hetero nőként leszbikus pornót nézel, mert ezzel semmi gond nincs – ahogyan azzal sem lenne, ha ez segítene abban, hogy felfedezd magadban a vonzalmat a nők iránt. Elvégre szexualitásunk sosem bináris, inkább egy skálán vagyunk elhelyezhetők mindannyian.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek