Blokk nélkül is visszaadják a sajt árát, mely a 24156104 termékazonosítóval rendelkező, július 24-i lejárati dátummal rendelkező csomagokat érinti.
Az Escherichia coli (röviden E. coli) baktérium törzsei általában a melegvérű állatok és az ember normál bélflórájának természetes baktériumai, ahol fontos szerepet töltenek be; részük van vitaminok, közte a K- és a B-vitamin termelésében. Jelenlétükkel általában gátolják más, kórokozó mikroorganizmusok elszaporodását.
A legtöbb E. coli törzs hasznos, szervezetünk működéséhez feltétlenül szükséges, azonban egyes kívülről a szervezetbe bejutó E.coli törzsek megbetegíthetnek bennünket.
Ezek ugyanis olyan méreganyagokat termelhetnek, amelyek az emberben bélrendszeri gyulladást és annak kapcsán súlyos szövődményeket okozhatnak.
Ezért veszélyes a szennyezett sajt
A shigatoxin-termelő Escherichia coli (STEC) fertőzés tünetei közt hasi görcsök, hirtelen fellépő vizes, esetenként véres hasmenés is szerepelnek, esetleg hányingerrel, hányással vagy lázzal kísérve. A gyógyulás a legtöbbek esetében egy-két hét, de vérzéses vastagbélgyulladás, vérzékenységgel és vérrögképződéssel járó trombotikus trombocytopéniás purpura, vagy vesekárosodás, úgynevezett hemolitikus urémiás szindróma is kialakulhat szövődményeként.
Amennyiben valaki shigatoxin-termelő Escherichia colit tartalmazó élelmiszert fogyaszt, a baktérium okozta fertőzés tünetei a 1-8 napon belül jelentkezhetnek, az átlagos lappangási idő 3-5 nap.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés