Miért sötétebb a pénisz, mint a test többi része?

GettyImages-1140006374 (1)

No és a mellbimbód? Ha te is elgondolkodtál már ezen a kérdésen, most megtudhatod a választ.

Tartozzon bármelyik rasszba is az ember, a férfiak nemi szerve, a nők szeméremajka, illetve mindkét nem mellbimbója mindig sötétebb árnyalatú a test többi részénél. Az apró, de rejtélyes élettani jelenség okát a New York-i Columbia Egyetem orvosi karának bőrgyógyászprofesszora, dr. Lindsey Bordone magyarázta el a Daily Mail kérdésére.

A felnőtté válás része

A pénisz, a mellbimbó és más intim területek sötétedése természetes jelenség, melyért a pubertáskorban termelődő nemi hormonok – fiúknál a tesztoszteron, lányoknál az ösztrogén – a felelősek: a hormonok hatására melanin termelődik, és ugyanez az aminosav felelős a bőr és a haj színéért is. Csakúgy, mint a szőke kisbabák hajának besötétedése a melanin hatására, a pénisz, a szeméremajkak és a mellbimbóudvar sötétebb színe is a növekedés, a felnőtté válás része, és semmilyen negatív, káros hatása nincs. Terhesség alatt szintén előfordulhat, hogy a hormonszint változása miatt sötétedik a nők bőre az intim területeken, különösen a mellbimbóudvarban.

Felnőttkorban azonban – minden más esetben – problémát jelez a további sötétedés: a nemi szervek környékén a kiemelkedően magas vércukorszint hatására válhat a szokásosnál is sötétebbé a bőröd, vagyis ha ezt tapasztalod magadon, akár cukorbetegség jele is lehet. Az intim területek mellett a hónalj és a nyak oldalsó részének sötétedése is a diabétesz intő jele – magyarázza a szakember. A mellbimbó színváltozása daganatot is jelezhet, ezért érdemes orvoshoz fordulni és kivizsgáltatni a dolgot.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra