Így kerülheted el az orvosi várólistát: munkáltatód segíthet benne

GettyImages-513439253
Olvasási idő kb. 4 perc

Akár magánszemélyként is nyithatunk egészségpénztári számlát, ami nagy segítség lehet, ha hirtelen orvoshoz kell fordulni. Mutatjuk a listát, melyik pénztárnál mi vár az újonnan csatlakozókra.

Egyre több egészségpénztár csábítja különféle nyereményjátékokkal és akciókkal leendő tagjait. Az egészségpénztári tagság munkahelyi juttatásként és magánszemélyként is elérhető. Igazán megéri tagnak lenni, ha nem szeretnénk kivárni az orvosi várólistákat: 20 százalékos adóvisszatérítéssel számolhatunk, ha az orvosi ellátásokért EP-számláról fizetünk.

Az Eurostat legfrissebb, 2021-es adatai szerint Magyarországon a teljes egészségügyi kiadás 25 százalékát fizette a lakosság saját zsebből, ami jóval magasabb, mint a 15 százalékos európai uniós átlag – írta meg az Economx.

A kórházi várólisták sok esetben hónapokban mérhetők
A kórházi várólisták sok esetben hónapokban mérhetőkJamie Grill / Getty Images Hungary

Saját zsebből fizeti az orvost minden 4. magyar

Annak ellenére, hogy egyre többen választják a magánegészségügyi ellátásokat, a KSH adatai szerint a 2952,8 milliárd forintos egészségügyi ráfordításból mindössze 118 milliárd forintot, a teljes kiadás mindössze 3 százalékát fizetjük önkéntes egészségügyi rendszereken keresztül. Az egészségpénztárak azonban változatos belépési akciókkal várják új ügyfeleiket. 

iPhone, utalvány és autó is szerepel a listán

"A legnagyobb egészségpénztáraknál szinte folyamatosan látunk valamilyen akciót, de a kisebbek is előrukkolnak egy-egy kedvezménnyel. Az akciók között szerepelnek nyereményjátékok, amelyeken tárgynyereményeket, utalványokat, de akár autót vagy értékes mobiltelefont is nyerhetnek a résztvevők. Ezek az akciók akár több hónapon keresztül futnak, és a végén sorsolással döntenek a nyertesekről" – idézte az Economx Gergely Péter biztosítási szakértőt.

Akadnak olyan akciók is, melyek során bizonyos összegű befizetés felett fix ajándék jár, az új tagokat pedig többnyire jóváírási kedvezményekkel, ingyenes egészségpénztári kártyával vagy szolgáltatási kedvezményekkel várják. Előfordul az is, hogy a meglévő tagokat csábítják új tag ajánlására, például vásárlási utalványért cserébe.

Íme a lista

  • A Prémium Egészségpénztárnál egy Fiat 500-zal gurulhat haza a nyertes. A játékhoz sorsjegyeket kell szerezni, most új tag ajánlásával kettőt is kaphat bármely pénztártagjuk. 
  • Az Allianz Egészségpénztárnál évek óta futó állandó akció, hogy az új csatlakozót ajánló tag vásárlási utalványt kap. A Vitamin Egészségpénztár nyereményjátékában az adott időszakban minimum 300 ezer forintot befizető tag egy iPhone 15 Pro mobiltelefonnal lehet gazdagabb a játék végén.
  • Az MBH Gondoskodás Egészségpénztárnál szintén hasonló befizetési akció fut, amelyen Hunguest Hotels ajándékkártyát, Decathlon ajándékkártyát vagy Sanitas Kártyát nyerhetnek a szerencsés pénztártagok.
  • Az OTP Egészségpénztár legújabb, a bankkártyával összekapcsolható egészségpénztári kártyájához kötötte a legutóbbi nyereményjátékát. A nyertese akár 500 ezer forinttal is gazdagabb lehet. A Patika Egészségpénztárnál folyamatos pontgyűjtő program működik, a résztvevők egészségforintokra válthatják a pontjaikat.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek