3 gyermeke után a családapát is elvitte ez a ritka örökletes betegség

GettyImages-1421919894

Felfoghatatlan tragédia sújtott egy brazil családot, ahol az apa és három gyermeke ugyanannak az örökletes betegségnek esett áldozatul.

Az 53 éves Régis Feitosa Mota a múlt héten még arról számolt be, hogy kórházban van, és csontvelő-átültetésre vár. Ezt azonban végül már nem élhette meg: vasárnap vesztette életét a brazíliai Cearában – éppen akkor, amikor az apák napját is tartják a dél-amerikai országban.

Ebből az örökletes betegségből származott a tragédia

A brazil férfi egy Li-Fraumeni-szindróma néven ismert genetikai hibával látta meg a napvilágot, amely komoly hajlamosító tényezőt jelent a daganatos betegségek szempontjából. Olyannyira, hogy a férfiaknál 70, a nőknél pedig 90 százalékkal növeli meg a rák kialakulásának élethosszig tartó kockázatát.

A betegségben szenvedőket életük során egynél több rákos megbetegedés sújthatja.

Ez történt Mota esetében is, a férfinál 2016 és 2013 között háromszor diagnosztizáltak rákot. Limfocitás leukémiája és Non-Hodgkin-limfómája már stabilizálódni látszott, amikor a csontokat érintő myeloma multiplex is megjelent nála.

Az örökletes betegség miatt többféle ráktípus is kialakulhat
Az örökletes betegség miatt többféle ráktípus is kialakulhatmegaflopp / Getty Images Hungary

„Leírhatatlan a fájdalmunk” – fogalmazott felesége, Mariella Pompeu gyászhírének bejelentése után.

A házaspár legfiatalabb gyermeke, Beatriz mindössze 10 évesen, 2018-ban hunyt el leukémiában, majd Pedro nevű fiuk 2020-ban agydaganatba vesztette életét. Másik lányuk, Anna Carolina pedig 25 évesen halt meg agydaganatban, miután korábban legyőzte a leukémiát.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra