Hagynád, hogy egy idegen a szádban turkáljon, ha cserébe kisimulnak a ráncaid?

GettyImages-1364189799

A bukkális arcmasszázs egészen hihetetlen dolgokat ígér: minden kémiai vegyület és szike nélkül simítja ki a ráncainkat. Pontosan hogyan működik ez a néhány éve felfedezett módszer, aminek Jennifer Lopez is nagy rajongója?

Ultrahangos kezelések, plazmakezelés, lifting, szálbehúzás – és még sorolhatnánk azokat a nagy hatékonyságot ígérő beavatkozásokat, amelyekre a fiatalosabb, kontúrosabb arcvonásokra vágyók fizetnek be. Úgy tűnik, a bukkális arcmasszázs kiütheti az összes módszert a nyeregből, ha valóban megoldásként szolgál a megereszkedett arcbőrre.

Hatásos kezelés Franciaországból

A módszer kidolgozója egy francia hölgy, Joëlle Ciocco biokémikus. Ez a szokatlan technika stimulálja az összes belső és külső arcizmot, mely egyedülállónak számít az öregedésgátló kezelések piacán. A masszázs hatékonyan veszi fel a harcot a fáradtság és az öregedés jelei ellen, tonizálja, puhává varázsolja a bőrt. 

Nem rosszabb, mint egy fogorvos, ráadásul fiatalosabb arcot is ígér a masszázs
Nem rosszabb, mint egy fogorvos, ráadásul fiatalosabb arcot is ígér a masszázsSvetlana Belkina / Getty Images Hungary

„Olyan technikát fejlesztettünk ki, amely az arcon lévő izomzatot nyújtja, mivel az öregedésgátló kezelés nem csak a külső bőrszövet megújításáról szól” – magyarázza Ciocco. „A nyújtás nagyon fontos; külsőleg és belsőleg is megdolgoztatunk minden izmot.” 

A bukkális arcmasszázs gyorsan elterjedt szerte a világon: New Yorktól Londonig mindenhol szívesen alkalmazzák.

„Sokan összetévesztik a bukkális zsírleszívással, ami szintén közkedvelt módszer a hírességek körében, mivel a szájüregen keresztül szívják le a zsírpárnákat, így garantálva a kontúrosabb arcvonásokat” – mondja a New York-i Onda Beauty kozmetikusa, Kristen May Lee. „A bukkális arcmasszázst szintén a szájüregben végzik: olyan arckezelés, amely során a terapeuta a kliens szájába nyúl, hogy belülről masszírozza és formálja a bőrt.”

„A bukkális masszázs a száj belsejéből dolgoztatja meg az izmokat és a nyirokrendszert” – magyarázza Guendalina Gennari londoni kozmetikus és masszázsterapeuta. „A masszázs feszültségoldó hatása mellett vetekszik egy-egy plasztikai műtéttel.” 

Így zajlik a fiatalságot ígérő masszázs

Gennari bukkális arckezelései mindig kívülről kezdődnek, és fokozatosan, lépésről lépésre lazítja az izmokat és oldja a feszültséget. Azt mondja, szeret egyszerre az egyik oldallal dolgozni, mivel az egyik mindig feszültebb, mint a másik. Miután az izmok meglazultak, a hüvelykujját a száj belső oldalára helyezi, és elkezdi megdolgozni az arcot és az állkapcsot. A masszázsterapeuta szerint nagyon fontos a szájüreg és az orr körüli terület kezelése is, hogy megnyílhassanak az orrmelléküregek, és az ott felgyülemlett folyadék távozhasson. 

A szakemberek egyetértenek abban, hogy bukkális arcmasszázst csak olyan terapeutával végeztessünk, aki igazán ismeri az arc anatómiai felépítését, ezért nem is érdemes otthon nekiállni egy kezelésnek.

A folyamat még így sem teljesen fájdalommentes, de Gennari szerint az érzés attól függően változik, hogy a kliens állkapcsában mekkora a feszültség.

A kezelés hatására az arc tónusosabb és szimmetrikusabb lesz, majd a mélyebb ráncok is eltűnnek. Javul a vérkeringés, ezáltal a bőr oxigénellátása is, amitől a bőr színe is fiatalosabbá válik. Minél több kezelést kap a kliens egy hónap alatt, annál látványosabb a végeredmény. A legjobb eredmény érdekében Kristen May Lee azt javasolja, hogy hét héten át 5 alkalmon vegyünk részt, ezt követően pedig a havi egyszeri alkalom is elegendő karbantartásként. 

Nem csak az arcot érdemes kezelni a gyógymasszőr szerint
Nem csak az arcot érdemes kezelni a gyógymasszőr szerintTom Merton / Getty Images Hungary

Magyar gyógymasszőr is kipróbálta

Révész Zsuzsanna gyógymasszőr szerint a ránctalanító hatás csak másodlagos előnye a bukkális arcmasszázsnak: „A bukkális arcmasszázs sokat javíthat az arc aszimmetriáján, amit a szorított állkapoccsal alvás, az egyoldalú rágás, vagy akár egy berögzült rossz mimika is okozhat” – világosít fel a jelenleg Brüsszelben dolgozó szakember. „Mindez komolyabb problémákhoz vezethet az arcon lévő izmokon, az állkapcson, illetve a fej és a nyak izmain, ami már kihathat az egész test izomzatára, működésére. Véleményem szerint még a tinnituson (fülzúgás, fülcsengés) is segíthet a rendszeres arc- és nyakmasszázs, a nyújtás, valamint a gyengébb izmok erősítése. A rágóizmok szájüregen belüli kezelését is rendkívül hasznosnak találom, a kezelés után kívülről köpöllyel is próbálom kezelni az arcizmokat.

Én magam is kipróbáltam a bukkális arcmasszázst, ami nem egy kellemes, sőt néha fájdalmas kezelés (közvetlenül utána kicsit fel is püffedhet az arc), ugyanakkor megéri a minimális szenvedést, mert megkönnyebbül és kisimul az arc a speciális masszázs hatására.”

Révész Zsuzsanna kihangsúlyozza a gyógytorna, a jóga és a légzéstechnika fontosságát is, hiszen ezekkel is lazíthatjuk a hosszú ideje megfeszült arcizmokat.

„Ez egy összetett dolog” – mondja végezetül a gyógymasszőr. „Nem elég csak az arcra koncentrálni, egészen a kulcscsontig kell a nyak izmait és a gerinc melletti kis izmokat is kezelni a kívánt cél eléréséhez, legyen az akár a ráncok eltüntetése vagy más problémák kezelése.”

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra