5 éven belül piacra kerülhet az injekció, amivel 150 évig is élhetünk

GettyImages-1407824615 (1)

Dr. Steven Cohen, a kaliforniai és londoni wellnessklinikák tulajdonosa azt állítja, hogy káprázatos közelségbe került ahhoz, hogy az őssejtterápia segítségével megfiatalíthassa az embereket.

Dr. Steven Cohen plasztikai sebész azt állítja, hogy hamarosan forradalmasíthatja az öregedés elleni harcot. Nem csak fiatalos külsőt ígér: az élettartam meghosszabbítását a természetes őssejtek által termelt fiatal exoszómák (fehérjék, amelyek a genetikai információk sejtről sejtre történő átadásáért felelősek) befecskendezésével kívánja elérni.

Őssejtben az erő

Az őssejtek hozzájárulnak a sérülések és egyes rákos megbetegedések kezelésének forradalmasításához, mivel egyedülálló módon képesek helyreállítani és regenerálni a sérült szöveteket. A testben mindenhol megtalálhatók, különösen a csontvelőben, és készen állnak arra, hogy az embert alkotó 200 különböző típusú sejtté alakuljanak át, hogy helyreállítsák a károsodott területeket.

Egyetlen injekció a fiatalság és a hosszú élet záloga?
Egyetlen injekció a fiatalság és a hosszú élet záloga?Sanja Radin / Getty Images Hungary

A fiatalság titka

A gond csak az, hogy az őssejtek száma az életkor előrehaladtával csökken, így az idősebb felnőttek nem rendelkeznek ugyanolyan regenerációs képességekkel, mint fiatalabb társaik. Ez redukálja az őssejtek által termelt exoszómák számát is, amelyek a sérült, öreg vagy haldokló sejtekhez jutva segítenek a helyreállításban.

Egyre több tudományos bizonyíték támasztja alá, hogy az exoszómák számának növelése megfékezi a szervezet öregedési folyamatát, ezáltal jóval tovább élhetünk.

Az eljárás – ha elérhető lesz – valószínűleg több százezer dollárba kerülhet alkalmanként. Egyelőre nem világos, hogy mennyi ideig tarthat a hatása, hány injekcióra lehet szüksége valakinek, vagy milyen gyakran kell visszajárnia újabb töltésre.

Akár gyógyszerrel is meghosszabbítható az élet

Egy másik ígéretesnek tűnő eljárással is kísérleteznek: olyan gyógyszert igyekeznek kifejleszteni, amely eltávolítja a szervezetből a „zombisejteket”, amelyekről úgy gondolják, hogy a szövetek és szervek öregedéséért felelősek. A zombisejteket eltüntető tablettákat már embereken tesztelik, a tudósok szerint akár 10 éven belül piacra dobhatják őket.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek