Elküldték ritka betegségével a kórházból, mert azt hitték, túloz, hazafelé lebénult a 12 éves fiú

GettyImages-857450492

A kisfiú ritka betegségének az erős fájdalom volt az első figyelmeztető tünete. Édesanyja később azt mondta, ha az orvosokra hallgatnak, fia akár meg is halhatott volna.

A 12 éves melbourne-i Maysen tünetei egy 3 kilométeres futás után kezdődtek, édesanyja ezért először azt hitte, növekedési vagy izomfájdalmat tapasztal. Mire azonban eljutottak a kórházba, a kisfiú fájdalma már az elviselhetetlenség határát súrolta. Az anyuka, Jessica Bye kétségbeesetten sürgette az orvosokat, hogy vizsgálják meg fiát, de azt mondták neki, hogy eltúlozza tüneteit, majd hazaküldték őket.

Tényleg elviselhetetlen fájdalmat okoz ez a betegség

Maysenék 5 kilométerre jártak a kórháztól, amikor az édesanya észrevette, hogy fia testének bal oldala teljesen lebénult. Az asszony ekkor már attól tartott, hogy gyermekének agydaganata vagy súlyos agyvérzése lehet.

Nem tudtam, hogy a fiam másnapra életben marad-e.

Miután visszamentek a kórházba, egy MRI-vizsgálat vizsgálat nyomán a kisfiúnál Guillain–Barré-szindrómát (GBS), egy ideggyulladás által okozott progresszív betegséget diagnosztizáltak, amely 100 ezer emberből csak egy-kettőt érint.

Az erős fájdalommal járó betegségből való felépüléshez hosszú kórházi rehabilitáció szükséges
Az erős fájdalommal járó betegségből való felépüléshez hosszú kórházi rehabilitáció szükségesJose Luis Pelaez Inc / Getty Images Hungary

„Ha hazamentünk volna, hogy várjunk 36 órát, ahogy kérték, Maysen tüdeje leállt volna, és valószínűleg lélegeztetőgépen kötött volna ki – ha egyáltalán életben marad” – mondta később anyukája.

A Guillain–Barré-szindróma elviselhetetlen fájdalmat és izomgyengeséget okoz, amely teljes bénuláshoz és egyes esetekben halálhoz vezethet, a betegségből való felépülés pedig legalább 6–12 hónapot vehet igénybe. Ez vár most Maysenre is: a hosszas kórházi rehabilitáció során a kisfiúnak újra kell tanulnia a járást.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra