Ezt a fát öleld meg, ha oldanád a szexuális gátakat

GettyImages-1393138213

Kutatások bizonyítják, hogy az erdőben eltöltött idő csökkenti a stresszt és a vérnyomást, erősíti az immunrendszert, segíti a betegségből és a traumából való gyors felépülést. Ezért, ha szomorúság gyötör, ha fel szeretnél töltődni, vagy nehezen tudsz dönteni, nincs más dolgod, mint megölelni egy fát.

Az Egyesült Államokban folytatott kutatások igazolták az elméletet, miszerint azok a betegek, akik kórházi szobájuk ablakából sivár betonépületek helyett fákat és zöld növényzetet látnak, gyorsabban felépültek, illetve terápiájukhoz kevésbé erős gyógyszereket kellett használni. A fák gyógyító erejébe vett hit ősidők óta él az emberben, és ma már azt is tudjuk, hogy minden fafajta más-más pozitív tulajdonsággal rendelkezik.

A fák gyógyírt jelentenek a lelki bajokra

A faterápia nem újkeletű a természetgyógyászatban. A faölelés elterjedésében azonban jelentősen közrejátszott a koronavírus-járvány, amikor az embereket a Covid terjedésének megfékezése érdekében távolságtartásra kötelezték. A kezdeményezés az Izlandi Erdőszolgálattól eredt, melynek munkatársai arra biztatták az embereket, hogyha magányosnak érzik magukat, akkor menjenek ki a természetbe, és öleljenek meg egy fát.

Emberi ölelés híján főként a Covid-járvány idején jelentett megnyugvást a magány miatt szenvedőknek a faölelés
Emberi ölelés híján főként a Covid-járvány idején jelentett megnyugvást a magány miatt szenvedőknek a faölelésGuillermo Legaria / Getty Images Hungary

Azt, hogy a fáknak kisugárzásuk, ezáltal pedig gyógyító erejük van, már az ősi kelta, ógörög és római emberek is tudták, napjainkban pedig a német származású természetgyógyász, Manfred Himmel végzett ezzel kapcsolatban tudományos kutatásokat. Felfedezte, hogy a fáknak nem csupán gyógyító erejük van, de képesek arra is, hogy felerősítsék a föld jótékony erejű sugárzását is.

A faölelés mindenkire jótékony hatással van, de nem árt tudni, hogy fajtájától függően melyik fa miben tud nekünk segíteni, mire jelenthet testi, lelki gyógyírt.

Hazánk kifejezetten alkalmas a faterápiára, hiszen a Föld szívcsakrája a Pilisben található, így itt a fák különös energiával és harmóniával töltik el azokat, akik megölelik őket. Szintén intenzív energiával bír a Bükk-hegység is.

Még nincs késő jól feltöltődni, ugyanis a fák energetikai tere április és október között a legerősebb

Így öleld meg a fát

A fa energiája akkor áramlik át hozzánk igazán, ha ölelés közben teljes testtel, arcunkat a fa törzse felé fordítva a fának dőlünk. Bal kezünk a lombkorona, jobb kezünk pedig a gyökerek felé mutasson. De ha ez nem kényelmes, az is elegendő, ha egyszerűen átöleljük a fát. Próbáljunk meg ellazulni, hunyjuk be a szemünket, lélegezzünk nyugodtan, zárjuk ki a körülöttünk lévő világot!

A fáknak nem csupán gyógyító erejük van, de képesek arra is, hogy felerősítsék a föld jótékony erejű sugárzását is.
A fáknak nem csupán gyógyító erejük van, de képesek arra is, hogy felerősítsék a föld jótékony erejű sugárzását is.xijian / Getty Images Hungary

Ez a bensőséges kapcsolat tartson legalább tíz vagy húsz percig. Közben figyeljük meg, mit érzünk azokon a fával érintkező testrészeken, az arcunkon és a tenyerünkön. Majd egy idő után forduljunk meg, hogy a gerincünk is érintkezhessen a törzzsel. Ha lehet, akkor a terápiához szépen megtermett, egészséges példányt válasszunk.

Érdemes a faölelést kora reggelre vagy délelőttre tervezni, ugyanis ekkor adják le a fák legintenzívebben az energiájukat.

És, hogy mi történik a szervezetedben, amikor átölelsz egy fát? Oxitocin szabadul fel, ez az a hormon, ami felelős a szeretetért, a bizalomért és minden más olyan érzésért, ami melegséggel tölt el. De ez a hormon felelős a nyugalomért és az érzelmi kötődésért is.

A cseresznye oldja a szexuális gátakat

Minden fafajta más-más területekre hat, így a fa típusát is érdemes figyelembe venni a választásnál.

Almafa: az édes illat javítja a hangulatot, ezért, ha lehangolt és szomorú vagy, hasznos lesz az almafa derűs kisugárzása.

Diófa: segít a nehéz döntések meghozatalában, erőt ad, szorgalmassá, aktívvá és ellenállóvá tesz.

Bükkfa: hatalmas energiákkal rendelkezik. Az egyik legerősebb energiamezővel rendelkező fafajta, lehangoltság, depresszió, fáradtság és stressz ellen is célszerű megölelni. Segít, hogy megszabadulj a rosszkedvtől, visszaadja az életkedvedet, ráadásul élénkítő hatással is bír. Erősíti a teherbírásodat, és megszabadít a gyötrő gondolatoktól. 

Hársfa: ha mérhetetlen boldogtalanságot érzel, esetleg egy szerelmi csalódáson vagy túl, akkor ölelj meg egy hársfát. Ez a fa képes az eltört szívedet újból összeragasztani. 

Gesztenyefa: ha kétségek gyötörnek, vagy sokat szorongsz, akkor a gesztenyefa lombjai alatt keress menedéket. A fa elszívja a negatív érzéseket, és lelkedet megnyugvással tölti el. Erős szeretetenergiát áraszt magából, begyógyítja a lelki sebeket, erőt ad szakítás után, és segít jobbá tenni a kapcsolatokat. A cseresznyéhez hasonlóan érdemes közösen megölelnünk a párunkkal. Mindemellett a gesztenyefa a vérkeringést is erősíti, és hat a reuma ellen is 

Cseresznyefa: oldja a szexuális gátlásokat, és segít abban, hogy érzelmeinket megélhessük. A szerelmesek fájaként számontartott fa már a néphagyomány szerint is segített a párválasztásban.

Nyírfa: erősíti a belső látás képességét, fejleszti ösztöneinket, és segít a tisztánlátásban.

Tölgyfa: a nehéz feladatok előtt erőt adhat, és legyőzi a kishitűséget, erősíti a lelket.

Juharfa: ha nyugtalan vagy, állj be egy juharfa alá, azonnal jobban fogod érezni magad.

Fűzfa: kiválóan alkalmas, hogy háborgó idegeidet megnyugtassa, és még lázcsillapító hatása is van.

Fenyő: kitisztítja a felső légutakat, nyugtató hatású és segít a reumatikus elváltozások gyógyításában.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek