Ha sürgősen orvos kell, ezeken a balatoni településen keresd az elsősegélynyújtó helyeket

GettyImages-1179144928
Vermes Nikolett

A Magyar Vöröskereszt térítésmentes elsősegély-ügyelete idén 12 Balaton-parti település 19 fürdőhelyén biztosít egészségügyi ellátást. Mutatjuk, hogy pontosan hol.

A humanitárius szervezet idén 17. alkalommal szervezte meg a térítésmentes elsősegélypontok felállítását. Eddig évente több ezer akut esetet láttak el a Balaton-parton, és idén is minden helyzetre készen állnak. 

Augusztus 20-ig tart a program

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat feladata kettős: a vízben és a Balaton partján keletkező kisebb sérülések azonnali ellátása mellett komoly sebesülések esetén is rendelkezésre áll. Az ellátást fiatal önkéntes egészségügyi szakemberek végzik, akiknek kötelességük a sérültek állapotának stabilizálása, a mentők kihívása, és szükség esetén az újraélesztés megkezdése. „Évente 3-4 ezer alkalommal kell segítséget nyújtania az önkénteseinknek, idén is ekkora esetszámra számítunk. Az eltelt évek alatt nyolcszor helyszíni életmentésre is sor került. Minden eshetőségre felkészültünk, de az elmúlt hetek tapasztalatai alapján bízunk benne, hogy idén komoly sérülések nélkül zárhatjuk a szezont” – mondja Kormos Ádám, a Magyar Vöröskereszt ifjúsági szakmai vezetője. A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat június 28-án kezdte meg működését és augusztus 20-ig nyújt segítséget a Balaton körül.

Minden elsősegélypont a parthoz közeli helyen található
Minden elsősegélypont a parthoz közeli helyen találhatóGettyImages

Ezeken a balatoni településeken segítenek

Az elsősegélypontok a következő balatoni településeken találhatók: Balatonudvari: Községi strand, Fövenyes strand; Révfülöp: Szigeti strand, Császtai strand; Balatonberényi strand; Badacsonytomaj: Badacsony strand, Badacsonytomaji strand, Balatonmáriafürdő: Központi strand, Hajóállomás strand, Balatonfenyves: Központi strand, Csalogány közi szabadstrand, Balatonfenyves alsói szabadstrand; Balatonboglár: Platán strand; Balatonlelle: Napfény strand, Balatonszemesi szabadstrand, Balatonszárszó: Központi strand, Móricz Zsigmond utcai strand; Balatonföldvár: Keleti strand, Nyugati strand.

Ezeken a partszakaszokon a Magyar Vöröskereszt sátra alatt kérhetünk segítséget szükség esetén.

A fiatalok végzik a sürgős beavatkozást

A segélyszervezet mind a 19 elsősegélyponton fiatalok bevonásával dolgozik, az önkéntesek között elsősorban egészségügyi tanulók és pályakezdők vannak. Többen évről évre újra csatlakoznak a programhoz, és céljuk, hogy az akut esetek kezelése által nagyobb tapasztalatra tegyenek szert. „A Magyar Vöröskereszt további szándéka, hogy ösztönözze a jövő ápolóit és orvosait a készséges segítségnyújtásra. A jelentkezők úgy tekintenek a programra, mint egy szakmai táborra, ahol ismereteket cserélnek, kapcsolatokat építenek és aktívan dolgozhatnak másokért.” Az ifjúsági vezető arra biztatja a Balatonon strandolókat, hogy bátran forduljanak az önkéntesekhez segítségért. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra