Ezt kockáztatod, ha túlzásba viszed az izzadásgátló használatát

GettyImages-1009951840

A dezodor használatát ma a személyi higiénia fontos részének tekintjük, de nem úgy van rá szükségünk, mint a fogmosásra.

Inkább kulturális okokból és egyéni preferenciánk miatt választjuk az izzadásgátló dezodorokat, amelyek segítenek abban, hogy kevésbé verejtékezzünk, illetve a verejték szagának elnyomásával is fokozzák bennünk az ápoltság érzését. A készítmények a legtöbbször egyszerre tartalmazzák az izzadásgátlásért és a szagok eltüntetésért felelős összetevőket. 

A verejtékezés testünk alapvető működésének rész, szervezetünk ezzel szabályozza hőháztartásunkat. Vannak azonban olyan emberek, akik patológiásan sokat izzadnak, ami kellemetlen szaggal is járhat. Nekik tényleg szükségük van izzadásgátlóra, amit a szakemberek szerint este érdemes használniuk – ekkor egyébként is kevesebbet izzadunk.

A természetes dezodorok használatának is érdemes egy esélyt adni
A természetes dezodorok használatának is érdemes egy esélyt adniManuel Lopez / Getty Images Hungary

Aki viszont nem szenved ettől, az ha izzadásgátlóval állítja le szinte teljes mértékben hónaljának verejtékezését, azt tapasztalhatja, hogy teste más területeken próbálja ezt behozni.

Nőknél mell alatt, hasi hájredők közt pedig bárkinél megjelenhetnek ebből fakadó bőrgondok.

Érdemes ehelyett inkább arra figyelni, hogyan befolyásolják az általunk fogyasztott ételek testszagunkat. A rossz szagok elkerülésében pedig fontos szerepe van a mindennapos mosakodásnak, erre érdemes a legnagyobb hangsúlyt fektetni, illetve érdemes próbát tenni természetes dezodorokkal is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra