18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Ha így használod a „mocskos szavakat”, nem hatnak furán az ágyban

GettyImages-56515399

A szexuális szokások eltérőek lehetnek, de sok dolog örökzöld jolly jokernek számít a szex terén is. A szerepjátékok mellett a „mocskos szavak” használata is ilyennek mondható.

Most nem a káromkodásra gondolunk, hanem arra, amikor egy kicsit jobban elengeded magad, és hangot adsz azon vágyaidnak, amiket normál körülmények között túl gátlásos lennél kimondani szemtől szemben a partnerednek. 

A bizalom, az elfogadás az egyik alappillére a jó szexnek, a kölcsönös kémia mellett természetesen. És bizony olyanfajta intimitást is meg lehet élni néha az ágyban, ami akár spontán jön, akár előre eltervezitek, vagy csak kísérletező kedvetekben vagytok, de magasabb szintre is emelheti a köztetek lévő viszonyt és szexuális izzást. A szexbeli csúnya beszédnek számtalan formája van, de nem érdemes túlmisztifikálni, mert ha gátlástalanul hangot adtok a vágyaitoknak, már az is annak számít. Szexszakértők tippjeit osztjuk meg veletek, hogy még örömtelibb lehessen az ágytorna köztetek. 

Hogyan éljétek meg az ágybeli mocskos beszédet, hogy ne keltsen furcsa érzést?
Hogyan éljétek meg az ágybeli mocskos beszédet, hogy ne keltsen furcsa érzést?Jon Feingersh Photography Inc / Getty Images Hungary

Hogyan készülj fel?

1. Vedd könnyedén

Na nem a védekezést, sokkal inkább arra gondolunk, hogy ne görcsölj rá a szexre, légy laza, légy önmagad, légy bátor, ezáltal te is és partnered is jobban el fogja tudni engedni magát, és az aktus is jobb lesz tőle. Igen, a jó szexbe az előjáték is beleszámít. A napközbeni üzenetekben váltott kétértelmű célzások már felérnek egy előjátékkal. 

2. Arra fókuszálj, hogy mi izgat fel

„A mocskos beszéd nem arról szól, hogy durva vagy vulgáris” – mondja Shan Boodram, szexológus és a K-Y intimitásoktatója. „Inkább arról szól, hogy »dögösnek érzed-e magad tőle?«.” Egy kifejezést az tesz mocskossá, hogy mennyire gerjedsz be szexuálisan annak hallatán.

3. Ne gondold túl

Bármit is mondasz szex közben, annak természetesen kell jönnie belőled, nem szabad rágörcsölnöd vagy túlgondolnod. Az ágy nem az a hely, ahol túl sokat kéne beszélni, fókuszálj inkább az érzékekre. „A kevesebb néha több” elv itt különösen jól működik, és 

elég, ha csak szavakat suttogsz partnered fülébe, hidd el, ő már attól fel fog izgulni, ha látja majd, hogy milyen kendőzetlenül őszintén kifejezed a szexuális gondolataid felé. 

4. Ne lény túl konkrét

Idézd fel azt az érzést, amikor bókol neked partnered, vagy akár te bókolsz neki, és látod a szemében, hogy milyen jólesnek számára a kedves szavak. Az ágyban is elég, ha olyasmiket mondasz, hogy szeretem a tested, vagy jó veled, mintsem hogy nagy litániákba kezdj az anatómiájával kapcsolatban. 

5. Ne feszengj

A komfortérzet, melyet a partnereddel érzel, sokban befolyásolja azt, hogy mit vagy hajlandó szexuálisan kipróbálni. „Ha előzetesen megbeszéled partnereddel, hogy mi az, ami felizgat a piszkos beszédben, az nagyszerű módja lehet a szorongás csökkentésének, amikor ténylegesen a pillanatban vagytok” – mondja Kamil Lewis szex- és párkapcsolati terapeuta.

6. Légy nyitott

Légy nyitott az újdonságokra, és ne zárkózz el azonnal valamitől, csak mert még soha nem próbáltad előtte, feltéve, ha neked is belefér az a dolog. Olyanra, amit nem akarsz csinálni, ne mondj igent, de ne is zárkózz el mindentől azonnal. 

Térjünk rá a konkrétumokra

Evezzünk egy kicsit konkrétabb vizekre. Ha már merészség és szókimondás, akkor itt az ideje, hogy ahhoz is adjunk tippeket, hogy konkrétan miket mondj a mocskos beszéd címszó alatt, anélkül, hogy furán hatna. 

„Mondd meg, mit akarsz, mit tegyek.”

„Ha szabad kezet adsz a partnerednek, és átadod neki a hatalom érzését, az új és izgalmas dimenziókat nyithat meg a hálószobai élvezetekben” – mondja Daniel Sher, a Between Us koraimagömlés-klinika pszichológusa és szexterápiás szakértője. Az ehhez hasonló piszkos mondatok – jegyzi meg – nagyszerű módjai a szerepjátékok elkezdésének vagy az irányítás felfedezésének.

„Valaki, aki a mindennapi életében nagy hatalommal rendelkezik, például izgalomba jöhet, ha a partnere a dirty talkot a dominancia érvényesítésére használja, vagy fordítva”

– mondja. Csak ügyeljünk a biztonságra, legyünk tisztelettudóak, és figyeljünk oda. Nagy különbség van a „Vigyél az ágyba!” és a „Kötözz az ágyhoz!” között.

„Pont ott, olyan jó érzés!”

„Ez a fajta »mocskos"« kifejezés pontosan azt kommunikálja, hogy mit élvezel, ami mind neked, mind a partnerednek is fontos” – javasolja dr. Needle. A jó szex és a jó kommunikáció összefonódik. „Mindenkinek más-más preferenciái vannak, és nem szabad elfelejtenünk, hogy a partnerünk nem gondolatolvasó” – teszi hozzá. „Ha pontosan kommunikáljuk, hogy mit és hol szeretnénk, az fokozott izgalomhoz és szexuális kielégüléshez vezet.” 

„Egész nap erre gondoltam.” 

Dr. Needle szerint ezt a mondatot kimondva egy látszólag egyszerű küldetést érsz el: tudtára adod a partnerednek, hogy egész nap rá gondoltál, pontosabban egész nap arra vágytál, hogy szexelj vele. Ki ne szeretné ezt hallani? Izgató.

A szexbeszéd, avagy „mocskos beszéd” nem egyenlő a vulgaritással
A szexbeszéd, avagy „mocskos beszéd” nem egyenlő a vulgaritássalskynesher / Getty Images Hungary

„Azt akarom, hogy elélvezz.”

Dr. Needle egyetért azzal, hogy a hálószobában önzetlennek lenni – és hangosan kifejezni azt a szándékot, hogy orgazmushoz juttassuk a partnerünket – szinte garantáltan beindító. „Szexi érzés tudni, hogy valaki a te örömödre is gondol” – mondja. Bár ne engedjük, hogy nyomásként és kényszerként nehezedjen a partnerünkre, az, hogy elmenjen. 

„Ez milyen érzés?”

„Ez a mondat rövid, de létfontosságú” – mondja Sher. „Pár szó elegendő ahhoz, hogy közöljük a partnerünkkel, hogy érdekel minket az, hogy neki is jó legyen.” „A piszkos beszéd másképp hat az agyra, mint a normál nyelvezet, és ez a fajta mondat tudtára adhatja a partnernek, hogy érdekli az igényeinek kielégítése, ami abszolút létfontosságú az intimitás elmélyítéséhez és a szexuális élet javításához. Figyelj, és hagyd, hogy a válasz vezéreljen.” 

Egyszavas klasszikusok 

Keményebben. Lassabban. Még. Mélyebben. Gyorsabban. Hangosabban. Erősebben. Jóóóóóóóó…

„Tényleg kevesebb ennél dögösebb mocskos kifejezés létezik szex közben” – mondja Sher az egyszavas klasszikusok legmocskosabbikáról, az angol F betűs szóról, amelyre mi, magyarok, csodálatosan sok szinonimát tudunk. „Tudasd partnereddel a gyönyöröd intenzitását ezzel a csodálatos kis szóval. Ha ilyen módon közvetíted az örömödet, az felizgathatja a partneredet, és ennek a szónak a kifejezése segíthet megtörni az esetleges érzelmi feszültséget, ami intimebbé teszi az élményt köztetek.”

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra