Ennek az egyszerű feladatnak a megoldásán ölre mennek az emberek – te tudod a helyes megfejtést?

Imádunk okosabbak lenni a másiknál, igaz? És mi lenne jobb terepe a játékos versengésnek, mint az internet, ahol a jobban tudás élményét egy okos megfejtéssel több ezer másik emberrel szemben élhetjük át?

Nem véletlenül örvendenek óriási sikernek a különböző csak a legokosabbak tudják megoldaniaz emberek 99 százaléka rosszul tudja, illetve a 100-ból mindössze 1 ember ad jó megoldást erre a kérdésre típusú feladatok. Az elénk tett léc ilyenkor egyszerre tűnik magasnak (hiszen nagyon sokan nem tudták megoldani), és alacsonynak (ránézésre kifejezetten könnyű a feladat), ezért az ember nem bírja ki, hogy ne kattintson és bizonyítson azonnal ország-világ előtt. 

Ha szereted az ilyen jellegű feladatokat és büszke vagy matektudásodra is, most figyelj, mert egy az interneten keringő feladatot hozunk, aminek a megoldása – naná, hogy – csak első blikkre egyértelmű. Épp ezért nem is saját kútfőből okoskodunk: Számadó Lászlót, a Dívány és a Lidl Szupertanár-pályázatának első győztesét, az Óbudai Árpád Gimnázium matematikatanárát hívtuk segítségül. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra