Ennek az egyszerű feladatnak a megoldásán ölre mennek az emberek – te tudod a helyes megfejtést?

Imádunk okosabbak lenni a másiknál, igaz? És mi lenne jobb terepe a játékos versengésnek, mint az internet, ahol a jobban tudás élményét egy okos megfejtéssel több ezer másik emberrel szemben élhetjük át?

Nem véletlenül örvendenek óriási sikernek a különböző csak a legokosabbak tudják megoldaniaz emberek 99 százaléka rosszul tudja, illetve a 100-ból mindössze 1 ember ad jó megoldást erre a kérdésre típusú feladatok. Az elénk tett léc ilyenkor egyszerre tűnik magasnak (hiszen nagyon sokan nem tudták megoldani), és alacsonynak (ránézésre kifejezetten könnyű a feladat), ezért az ember nem bírja ki, hogy ne kattintson és bizonyítson azonnal ország-világ előtt. 

Ha szereted az ilyen jellegű feladatokat és büszke vagy matektudásodra is, most figyelj, mert egy az interneten keringő feladatot hozunk, aminek a megoldása – naná, hogy – csak első blikkre egyértelmű. Épp ezért nem is saját kútfőből okoskodunk: Számadó Lászlót, a Dívány és a Lidl Szupertanár-pályázatának első győztesét, az Óbudai Árpád Gimnázium matematikatanárát hívtuk segítségül. 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra