Heti kedvencünk: krémes tiramisupalacsinta

Ha két kedvencünk találkozik, az nem jelenthet mást, csak dupla élvezetet!

Felkarikázva is tálalhatod, tejszínhabbal a tetején – így még látványosabb.
Felkarikázva is tálalhatod, tejszínhabbal a tetején – így még látványosabb.MirkoVuckovic

Hozzávalók 3 személyre

A palacsintához

  • 1 bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 2 darab tojás
  • 1 mk.
  • 2 ek. cukor
  • 1 bögre sovány tej
  • 2 ek. olaj
  • szóda

A töltelékhez

  • 30 dkg mascarpone
  • 4 nagy ek. porcukor
  • 0.3 dl rum
  • 1 nagy bögre kávé
  • 15 dkg babapiskóta
Recept idők

Elkészítés:

1. A palacsinta hozzávalóit turmixold össze (vagy keverd el alaposan), és pihentesd 10 percen át.

2. Ha ezzel megvagy, adj hozzá annyi szódát, amennyitől krémes, folyékony palacsintatésztát kapsz.

3. Keverd el alaposan a tésztát, és tapadásmentes serpenyőben, kis lángon süsd készre a darabokat.

4. Ha megvagy, a piskótákat egyenként mártogasd a kávéba, a krém többi hozzávalóját pedig dolgozd össze.

5.  Kend meg a krémmel a palacsintákat, és mindegyik közepébe csavarj 1-2 babapiskótát is. 

6. Tekerd fel, vagy hajtogasd, ahogy jobban tetszik. 

A palacsintákat kakaóporral megszórva és házi tejszínnel a tetején tálald. 

 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek