Hozzávalók 3 személyre
A palacsintához
- 1 bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
- 2 darab tojás
- 1 mk. só
- 2 ek. cukor
- 1 bögre sovány tej
- 2 ek. olaj
- szóda
A töltelékhez
- 30 dkg mascarpone
- 4 nagy ek. porcukor
- 0.3 dl rum
- 1 nagy bögre kávé
- 15 dkg babapiskóta
Elkészítés:
1. A palacsinta hozzávalóit turmixold össze (vagy keverd el alaposan), és pihentesd 10 percen át.
2. Ha ezzel megvagy, adj hozzá annyi szódát, amennyitől krémes, folyékony palacsintatésztát kapsz.
3. Keverd el alaposan a tésztát, és tapadásmentes serpenyőben, kis lángon süsd készre a darabokat.
4. Ha megvagy, a piskótákat egyenként mártogasd a kávéba, a krém többi hozzávalóját pedig dolgozd össze.
5. Kend meg a krémmel a palacsintákat, és mindegyik közepébe csavarj 1-2 babapiskótát is.
6. Tekerd fel, vagy hajtogasd, ahogy jobban tetszik.
A palacsintákat kakaóporral megszórva és házi tejszínnel a tetején tálald.