Kezdődik a tanév, ezek a legfontosabb dátumok!

GettyImages-493189985

A tanév rendjét érdemes naptárjába feljegyeznie minden szülőnek: erre kell készülnöd idén!

Hamarosan becsengetnek: az első tanítási nap a hagyományoknak megfelelően nem az első szeptemberi hétfő, hanem a hónap első napja lesz. Szeptember elseje idén csütörtökre esik, ekkor kezdődik meg a tanév az általános és középiskolás tanulók számára.

A tanév így kezdődik

Az utolsó tanítási nap dátuma már iskolatípusonként eltérő: általánosságban véve június 15-ig koptatják a padot a diákok, kivéve az érettségizőket, akik már május 4-én befejezik a tanulást, hogy aztán írás- és szóbeli vizsgákat tegyenek, a két évfolyamos részszakmára felkészítő szakiskolákban pedig május 31-én csöngetnek ki.

Fontos dátum még tanulmányi szempontból az első félév vége: ez január 20-án lesz, a bizonyítványokat pedig január 27-ig kapják kézhez a tanulók és szüleik.

A tanév rendje a fontos vizsgák időpontját is kijelöli
A tanév rendje a fontos vizsgák időpontját is kijelöliKlaus Vedfelt / Getty Images Hungary

És így alakul további rendje

Az őszi, téli és tavasz szünetek időpontjai is ismeretesek már. A diákok ezekben az időpontokban kapnak majd lehetőséget a pihenésre:

  • október 29. – november 6., őszi szünet
  • december 22. – január 2,. téli szünet
  • április 6–11., tavaszi szünet

Az első tanítási napok a szünet utolsó napját követő naptári napok lesznek, tehát november hetedikén, január harmadikán és április tizenkettedikén ülnek vissza ismét az iskolapadba.

A vizsgák időpontjai ezek

Az érettségire, valamint felvételi vizsgákra készülőknek a következő időpontokban kell majd bizonyítaniuk: az őszi írásbeli érettségi október 14-től 27-ig tart, emelt szintű szóbelik november 10–14., középszintű szóbelik pedig november 21–25. között lesznek.

A tavaszi érettségik írásbelikkel május 5–16. közt zajlanak le, az emelt szintű szóbelik június 7–14., a középszintűek június 19–30. között tartanak izgalomban diákokat és szülőket.

Középiskolai felvételire december másodikáig lehet jelentkezni, a vizsga január 21-én 10 órakor veszi kezdetét. Ezenfelül a középiskolákba is külön kell jelentkezni, 2023. február 22-ig. A szóbelikre február 27. – március 14. közt kerül sor. Az általános iskolásokat április 20–21.-én kell intézményekbe beíratniuk a szülőknek.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra