Kétéves gyermek miatt kellett riasztani a katasztrófavédőket, nem ez volt az első eset

GettyImages-2105316999

Ismét „Veszélyes Kétévesről” tudósított a BM Országos Katasztrófavédelem. A balesetelhárító munkatársak szerint nem ritka eset a múlt heti, rendszeresen fordul elő kisgyermekes családokban, hogy a gyermek kizárja a szülőt otthonából.

A budapesti 11. kerületben csapott le ismét egy Veszélyes Kétéves. A katasztrófavédelem munkatársai a fenti jelzővel azon gyermekeket illetik, akik otthonukban potenciális balesetforrásként használják az ajtókat, és kizárják szüleiket. Hol az erkélyre, hol a lakásból. 

A híradás szerint a gyanútlan édesanya jelen esetben a vendégségből távozókat kísérte ki éppen, amikor gyermeke kizárta a lakásból. Az ijedt szülő azonnal értesítette a BM Országos Katasztrófavédelmet, akiknek sikerült gyorsan szabaddá tenni az utat vissza a lakásba. 

Gyakori otthoni balesetforrásként tekintenek a Veszélyes Kétévesekre

A katasztrófavédelem mindig informatív Facebook-oldalán rendre beszámol a távolról nézve megmosolyogtató eseményekről, amelyek azonban a résztvevők életkorából fakadóan a legtöbb esetben igencsak veszélyesek. Nem véletlenül nevezik az elkövetői csoportot veszélyesnek a katasztrófavédők sem, egy apró totyogó gyermekre ugyanis egy üres lakásban számtalan veszélyforrás leselkedik. 

„Az elmúlt héten újabb titkos akciót hajtott végre a Veszélyes Kétévesek földalatti szervezetének egyik, általunk meg nem nevezett tagja. A főváros XI. kerületében, miközben gyanútlan édesanyja éppen a távozó vendégek miatt kialakult örömfelhőben úszva integetett búcsút a keszkenőjével, az addig együttműködő, angyali kétévesből előbújt a vendégség alatt visszatartott aktivista, és ádázul becsapta édesjó szülőanyja után az ajtót. A kétéves aktivista sem dörömbölésre, sem könyörgésre nem enyhült meg, így újabb vendégeket kellett hívni… a tűzoltókat” - áll a katasztrófavédők tudósításában. 

A katasztrófavédőket közösségi médiás posztjaik alapján havi rendszerességgel hívják kétségbeesett, kizárt szülők segítségül. Ahogy a szakértők összefoglalták, számtalan, kreatív, ám veszélyes helyzetet előidéző cselekményt követnek el az apróságok, ugyanis

  • elég gyorsak ahhoz, hogy becsapják az orrunk előtt az ajtót,
  • elég kicsik ahhoz, hogy aztán azt ne tudják kinyitni,
  • elég bátrak ahhoz, hogy egymaguk randalírozzanak, ha magukra maradnak,
  • elég humorérzékkel rendelkeznek ahhoz, hogy a szülők rémületét az erkélyablakon keresztül vicces pantomimnak fogják fel,
  • elég kreatívak ahhoz, hogy veszélyes tevékenységgel töltsék el a rájuk szakadt, felügyelet nélkül eltöltött idő, amíg a tűzoltók kiérkeznek, és valahogy megoldják a helyzetet.

Sikerült letörni a Veszélyes Kétéves ambícióit

Jelen esetben egy plasztikkártya segített a tűzoltóság munkatársának, Szabó Rafael tűzoltószázados szolgálatparancsnoknak ahhoz, hogy segíthessen a bajba jutott édesanyának, akit munkája közben sikerült meg is nyugtatnia. A szolgálatparancsnoknak egy plasztikkártyával sikerült pár másodperc alatt letörnie a Veszélyes Kétéves ambícióit, akit

édesanyja azóta szoros emberfogásban tart.

„A kiszivárgott információk szerint a földalatti szervezet életre hívta az „Ellenséges tűzoltók megszégyenítése plasztikkártyával” kurzust, de egyelőre nem találtak szakértőt a témában” - zárul a katasztrófavédők mai tudósítása.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek