Kortárs írókat sértegetnek az érettségizők Messengeren

DVAST20220504004
Olvasási idő kb. 2 perc

Több kortárs író is kapott az utóbbi napokban olyan üzeneteket a Messengeren, amelyben diákok írták le, mennyire nem örülnének annak, ha a róluk szóló tételekből kellene szóbeli érettségizniük.

„Remélem holnap nem téged húzlak, mert nemtudok tőled semmit” – olvashatta nemrég Dragomán György a népszerű üzenetküldő applikációban, a Messengeren. A csevegést egy diák indította, aki láthatóan nem szerette volna a magyar íróról szóló tételt húzni a szóbeli irodalom érettségin. „Bárcsak shrek lenne helyetted” – folytatta a diák, aki később azt is megosztotta a József Attila-díjas író-műfordítóval, hogy szerencséjére nem az őróla szóló tételből kellett felelnie:

„Nem teged huztalak hal istennek…Meglett az erettsegim”

„Gratulálok szeretettel!” – válaszolta megkönnyebbült diáknak a magyar író. 

Olyan is akad, aki örült volna a kortárs íróról szóló tételnek

Más pont ellenkezőleg, azért drukkolt, hogy a Dragomán Györgyről szóló tételt húzza. „Szép esetét! Kérem imádkozzon értem, hogy a maga tételét húzzam ki irodalomból kedden vagy hétfőn” – írta egy másik tanuló.

Olyan diák is akadt, aki nyomdafestéket nem tűrő üzenetet írt Grecsó Krisztiánnak. Az ugyancsak József Attila-díjas magyar költő és író láthatóan nem tartozott a tanuló kedvencei közé.

„Rajtad áll vagy bukik az érettségim báttya”

– folytatta aztán a diák. Grecsó nem válaszolt a keresetlen szavakra, és az sajnos nem derült ki, hogy hogyan sikerült a tanuló szóbelije irodalomból.

Ezek szerint nem mindenki kedveli a kortárs írókat
Ezek szerint nem mindenki kedveli a kortárs írókatPapajcsik Péter / Index

Magyar nyelv és irodalomból az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák már június 5-12. között lezajlottak, ám a középszintű vizsgák még tartanak. Ezeket ugyanis június 17. és július 3. között kell megszerveznie az iskoláknak. Nemrég a következő tanév rendjének tervezetét is nyilvánosságra hozták, ahogyan arról a Dívány is beszámolt

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek