Népszerű játszóteret zártak le: ősz közepéig ki sem nyit

GettyImages-1239175143
Olvasási idő kb. 3 perc

Tábla jelzi az Óbudai-sziget csúszdás játszóterén június első napjaitól, hogy október 31-ig felújítás miatt zárva tart.

Sorra újulnak meg a fővárosi játszóterek. A Főkert tájékoztatása szerint öt játszótér eszközparkja bővül, kettőn pedig az éves szakmai program keretén belül nagyobb munkálatok kezdődnek. 

„Felújítják a méltán közkedvelt csúszdás játszóteret: az elöregedett csúszdatesteket lecserélik, és teljesen megújul a csúszdák alatt lévő esésvédő burkolat. Korszerű gumiborítást kap a domboldal, amelyen a szigeten is élő jégmadár színeire festett pihenőfelületeket alakítanak ki. A lakossági egyeztetés során jelzett igényeknek megfelelően visszahelyezik a két piramis alakú torony közti függőhidat, valamint árnyékolókat helyeznek ki, és fákat ültetnek. A munkálatok várhatóan október 31-ig tartanak” - tájékoztatta a Díványt a Főkert

Október 31-ig zárva tart a főváros egyik kedvelt játszótere
Október 31-ig zárva tart a főváros egyik kedvelt játszótereDívány

Megújulnak a játszóterek

Lapunk a főváros parkfenntartóját a fent is közölt tábla megjelenését követően kereste meg. Kíváncsiak voltunk arra, mi a helyzet a budapesti játszóterekkel, mi az oka annak, hogy éppen a legforgalmasabb időszakra, nyárra időzítik felújításukat. Történt-e bármi olyan, ami a június-október közötti időszakban teszi szükségessé az egyik legkedveltebb kirádulóhely legnagyobb játszóterének lezárását. 

Megkérdeztük a Főkerttől azt is, hogy a város más pontjain szembesülnek-e a szülők hasonlóval, hogy hírt adhassunk arról, bejutunk-e kedvenc játszótereinkre a nyári szünet folyamán. 

Mint kiderült, több játszótéret is renoválnak az éves felújítási program során, azonban ezek közül az óbudain kívül csak a Feneketlen-tó partján lévő érintett komolyabb munkálatokban.

Ezeken a helyeken szebb környezet várja a gyerekeket

Megújult az elmúlt hetekben a Margitszigeti pólós játszótér is, ahol a Főkert munkatársai lecsiszolták és újrafestették a játékokat, megjavították a gumiburkolatot, illetve egy kötélcsúszda-pályát is felavattak. Új festést kapott a Gellért-hegyi Cerka-firka játszótér legtöbb eszköze, és graffiti-mentesítő anyaggal is lekezelték azokat a rongálások megelőzésére. Egy másik, közeli játszótér, a Verejték téri is bővült: az ide látogató gyerekek egy új, kéttornyú várat vehettek birtokba a napokban, amelyen nemcsak csúszdázni és mászni lehet, de egy xilofonos falnál dallamokat is előcsalhatnak belőle.

A városmajori és a Fővám téri játszóterek eszközparkjának bővítésére pedig még idén sor kerül, előbbibe egy új csúszdás mászóvárat, egy mozdony alakú mászókát, egy cápa formájú rugós játékot és libikókát is kihelyeznek. A Városmajorban pedig egy új mérleg- és egy kétüléses hintát vehetnek majd birtokba az apróságok. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek