A recept könnyű és gyors, a végeredmény szemet gyönyörködtető, egészséges és finom.BOOOK Kiadó / Zergi Borbála
Hozzávalók 12 szelethez
- 6 darab tojás
- 100 gramm xilit vagy eritrit
- 100 gramm vaj megolvasztva
- 500 gramm túró
- 5 evőkanál tejföl
- 1 biocitrom lereszelt héja
- 120 gramm zabpehelyliszt
- 1 csomag sütőpor
- vaj és liszt szükség szerint a tepsi előkészítéséhez
Elkészítés:
A tojásokat habosra verjük az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a túrót, a tejfölt és a citrom lereszelt héját.
A zabpehelylisztet elvegyítjük a sütőporral, és hozzáadjuk a túrós keverékhez. Csomómentesre keverjük.
Egy 24 centiméter átmérőjű piteformát kivajazunk, megszórjuk liszttel, és elegyengetjük benne a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.