Pesztó avokádóból, sok bazsalikommal, spenóttal – glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept

Szép színes, egészséges vegán ételek készíthetők az avokádópesztóból. Glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept.

Jó nagy csokor bazsalikom, spenót és kesudió is kell a tökéletes avokádópesztóhoz.
Jó nagy csokor bazsalikom, spenót és kesudió is kell a tökéletes avokádópesztóhoz.Anaiz777

Avokádópesztós tésztaételreceptet mutatunk. 

Hozzávalók 4 adaghoz

Az avokádópesztóhoz:

  • 1 közepes avokádó meghámozva, kimagozva
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 1 bögre friss bazsalikom
  • 1 bögre spenót (friss vagy mirelit spenót kiolvasztva)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • negyed bögre kesudió
  • 1 kezeletlen citrom leve
  • só és bors ízlés szerint (kb. negyed-negyed teáskanál)

Köretnek:

  • 250 gramm gluténmentes tészta (pl. barnarizs-lisztből, kölesből vagy vörös lencséből)
Recept idők

 

 

Elkészítés:

Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Közben készítsük el a pesztót. Tegyük az összes hozzávalót konyhai robotgépbe vagy késes aprítóba, és őröljük krémesre, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze a pesztót a tésztával, és friss koktélparadicsommal tálaljuk.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek