Jó nagy csokor bazsalikom, spenót és kesudió is kell a tökéletes avokádópesztóhoz.Anaiz777
Avokádópesztós tésztaételreceptet mutatunk.
Hozzávalók 4 adaghoz
Az avokádópesztóhoz:
- 1 közepes avokádó meghámozva, kimagozva
- 2 evőkanál növényi olaj
- 1 bögre friss bazsalikom
- 1 bögre spenót (friss vagy mirelit spenót kiolvasztva)
- 3 gerezd fokhagyma
- negyed bögre kesudió
- 1 kezeletlen citrom leve
- só és bors ízlés szerint (kb. negyed-negyed teáskanál)
Köretnek:
- 250 gramm gluténmentes tészta (pl. barnarizs-lisztből, kölesből vagy vörös lencséből)
Elkészítés:
Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Közben készítsük el a pesztót. Tegyük az összes hozzávalót konyhai robotgépbe vagy késes aprítóba, és őröljük krémesre, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze a pesztót a tésztával, és friss koktélparadicsommal tálaljuk.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.