Gluténmentes bögrés narancsos süti, ráadásul cukor- és tojásmentes is

Gyakorlatilag csak olyan hozzávalót igényel a recept, ami jó eséllyel mindig van otthon. Könnyed, enyhén gyümölcsös ízű süti készül belőle tízóraira, uzsonnára vagy a vendégeknek. Bögrés recepttel, pár perc kutyulással, szinte mindenmentesen: glutén, cukor és tojás nélkül.

Kb. 10-12 szelethez. 

Ha szeretnénk, a tetejét tálalás előtt megszórhatjuk porrá őrölt édesítővel.
Ha szeretnénk, a tetejét tálalás előtt megszórhatjuk porrá őrölt édesítővel.manyakotic

Hozzávalók

  • 0.5 bögre joghurt (ha növényi joghurtot használunk, akkor tejmentes és vegán is lesz a süti)
  • 0.5 bögre növényi olaj
  • másfél bögre univerzális gluténmentes lisztkeverék
  • háromnegyed bögre cukornak megfelelő édesítőszer
  • 0.5 bögre cukrozatlan narancslé
  • 1 evőkanál kezeletlen narancshéj reszelve
  • 2 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • csipet só
Recept idők

 

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.

Készítsük elő a sütőformát (én félkilós formát használtam – olajozzuk ki, tegyünk bele sütőpapírt, vagy használjunk szilikont, és akkor semmi előkészítést nem igényel).

Keverjük össze az olajat az édesítőszerrel, a (növényi) joghurttal, a narancslével, majd adjuk hozzá a sóval, sütőporral elkevert lisztet és a legvégén a narancshéjat, és keverjük szép simára a tésztát pár perc alatt. Tegyük az előkészített sütőformába, és süssük készre 30-35 perc alatt (tűpróba!). Hagyjuk kihűlni.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek