Kb. 10-12 szelethez.
Hozzávalók
- 0.5 bögre joghurt (ha növényi joghurtot használunk, akkor tejmentes és vegán is lesz a süti)
- 0.5 bögre növényi olaj
- másfél bögre univerzális gluténmentes lisztkeverék
- háromnegyed bögre cukornak megfelelő édesítőszer
- 0.5 bögre cukrozatlan narancslé
- 1 evőkanál kezeletlen narancshéj reszelve
- 2 teáskanál gluténmentes sütőpor
- csipet só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Készítsük elő a sütőformát (én félkilós formát használtam – olajozzuk ki, tegyünk bele sütőpapírt, vagy használjunk szilikont, és akkor semmi előkészítést nem igényel).
Keverjük össze az olajat az édesítőszerrel, a (növényi) joghurttal, a narancslével, majd adjuk hozzá a sóval, sütőporral elkevert lisztet és a legvégén a narancshéjat, és keverjük szép simára a tésztát pár perc alatt. Tegyük az előkészített sütőformába, és süssük készre 30-35 perc alatt (tűpróba!). Hagyjuk kihűlni.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.