Hozzávalók 12 szelethez
- 150 gramm puha vaj
- 220 gramm cukornak megfelelő édesítőszer (nálunk 55 gramm eritrit-sztívia keverékkel készült)
- 250 gramm ricotta
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 darab kezeletlen citrom héja
- 3 darab tojás (szétválasztva)
- 3 evőkanál limoncello
- 250 gramm mandulaliszt
- 0.5 csomag gluténmentes sütőpor
- csipet só
- 50 gramm szeletelt mandula
- porrá őrölt édesítő (a szóráshoz a végén)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Vajazzunk ki egy 23 centis kerek tortaformát, az alját béleljük ki sütőpapírral.
Mixerrel keverjük habosra a vajat az édesítővel, majd adjuk hozzá a ricottát a vaníliával és a citromhéjjal. Adjuk hozzá egyesével a tojások sárgáját és folytassuk a keverést. Tegyük bele a limoncellót, a mandulalisztet és a sütőport, keverjük simára.
Egy másik tálban verjük fel a tojásfehérjéket egy csipet sóval, és adjuk hozzá óvatosan a tésztához.
Tegyük az előkészített tortaformába, simítsuk el a tetejét, majd szórjuk rá a mandulát. Süssük készre 40-45 perc alatt. Hagyjuk teljesen kihűlni (közben a teteje kissé beeshet, laposabb lehet). Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg porrá őrölt édesítővel.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.