Hozzávalók
- 115 gramm cukormentes, gluténmentes étcsoki
- 115 gramm vaj
- 160 gramm cukornak megfelelő édesítőszer
- csipet só
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 3 darab tojás
- 30 gramm cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A csokit törjük össze és a vajjal együtt olvasszuk fel. Adjuk hozzá az édesítőt és a sót, keverjük össze. Tegyük bele a vaníliakivonatot, majd egyenként a felvert tojásokat, legvégén 2 részletben a sütőporral elkevert kakaóport. Keverjük simára a tésztát, és tegyük egy kb. 20x30 centis, előkészített sütőformába. Süssük készre kb. 20-25 perc alatt (tűpróba!).
A dietetikus tippje: „Mindig olvasd el az összetevőket! Sokan gondolják, hogy ha egy csokoládé »ét« jelzővel van ellátva, akkor automatikusan cukormentes is. Azonban ez általában nincs így, sőt, a keserű íz ellensúlyozása érdekében sok esetben még több hozzáadott cukrot tartalmaz a termék, mint »tej« társai. Mindig szánj rá 2 percet, és alaposan böngészd át az élelmiszerek címkéit!”
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.