Hozzávalók
- 2 bögre mandulaliszt
- 2 evőkanál kókuszliszt
- csipet só
- 0.5 csomag gluténmentes sütőpor
- 5 darab tojás
- 0.5 bögre eritrit
- 3 evőkanál puha vaj
- 3 evőkanál habtejszín
- 0.5 bögre áfonya
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy kb. 10x20 centis sütőformát sütőpapírral.
Egy tálban mixerrel keverjük össze a tojást, az eritritet és a vaníliakivonatot (kb. 2-3 perc). Adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük össze megint.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy másik tálban: a mandulalisztet, a kókuszlisztet és a sütőport.
Most keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, adjuk hozzá a vajat és a legvégén az áfonyát. Kanalazzuk a sütőformába, és kb. 45-50 perc alatt süssük készre (tűpróba!)
A dietetikus tippje: „Könnyedén tejmentessé is teheted a receptet, ha vaj helyett tejmentes margarint, tehéntejalapú habtejszín helyett pedig növényi tejszínt használsz!”
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.