Áfonyás gyümölcskenyér glutén- és cukormentesen – bögrés recept

Könnyen elkészíthető sütemény szuperegészségesen, alacsony szénhidráttartalommal, áfonyával, gluténmentesen, cukormentesen.

Tíz perc munka, ötven perc sütés és tálalható is az egészséges, glutén- és cukormentes áfonyás gyümölcskenyér.
Tíz perc munka, ötven perc sütés és tálalható is az egészséges, glutén- és cukormentes áfonyás gyümölcskenyér.Alleko

Hozzávalók

  • 2 bögre mandulaliszt
  • 2 evőkanál kókuszliszt
  • csipet só
  • 0.5 csomag gluténmentes sütőpor
  • 5 darab tojás
  • 0.5 bögre eritrit
  • 3 evőkanál puha vaj
  • 3 evőkanál habtejszín
  • 0.5 bögre áfonya
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy kb. 10x20 centis sütőformát sütőpapírral.

Egy tálban mixerrel keverjük össze a tojást, az eritritet és a vaníliakivonatot (kb. 2-3 perc). Adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük össze megint.

Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy másik tálban: a mandulalisztet, a kókuszlisztet és a sütőport.

Most keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, adjuk hozzá a vajat és a legvégén az áfonyát. Kanalazzuk a sütőformába, és kb. 45-50 perc alatt süssük készre (tűpróba!)

A dietetikus tippje: „Könnyedén tejmentessé is teheted a receptet, ha vaj helyett tejmentes margarint, tehéntejalapú habtejszín helyett pedig növényi tejszínt használsz!”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek