Mentes recept húsvétra: sajtos rúd gluténmentesen

Egy tepsi sós, ropogós, sajtos rúd, naná, hogy gluténmentesen.

A tetejére ízlés szerint magokat is szórhatunk.
A tetejére ízlés szerint magokat is szórhatunk.OksanaKiian

Hozzávalók 6 személyre

  • 25 dkg univerzális gluténmentes liszt
  • 12.5 dkg vaj
  • 1 teáskanál
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 darab tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • felvert tojás és reszelt sajt a tetejére
Recept idők

 

 

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat (margarint). A többi hozzávalóval együtt összeállítjuk a tésztát. Folpackba csomagoljuk, és legalább 1-2 órára a hűtőbe tesszük.

Ha letelt, kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetszés szerinti (mondjuk félcentis) csíkokra vágjuk, és a tetejét megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, 200 fokos sütőben szép barnára sütjük (kb. 15-20 perc alatt).

A dietetikus tippje: „A receptet könnyen laktózmentessé alakíthatod, ha vaj helyett tejmentes margarint választasz, a sajtból és tejfölből pedig laktózmenteset szerzel be!”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek