Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg univerzális gluténmentes liszt
- 12.5 dkg vaj
- 1 teáskanál só
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 darab tojás
- 3 evőkanál tejföl
- felvert tojás és reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat (margarint). A többi hozzávalóval együtt összeállítjuk a tésztát. Folpackba csomagoljuk, és legalább 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Ha letelt, kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetszés szerinti (mondjuk félcentis) csíkokra vágjuk, és a tetejét megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, 200 fokos sütőben szép barnára sütjük (kb. 15-20 perc alatt).
A dietetikus tippje: „A receptet könnyen laktózmentessé alakíthatod, ha vaj helyett tejmentes margarint választasz, a sajtból és tejfölből pedig laktózmenteset szerzel be!”
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.