Hozzávalók 12 darabhoz
- 40 dkg cukormentes keksz
- 3 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
- 150 ml tejszín
- 150 ml víz
- 2 evőkanál rum
- 25-30 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
- 15 dkg vaj
- 15 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, összekeverjük a kakaóval, az édesítőszer felével és a rummal. A tejszínt elegyítjük a vízzel, és annyit öntünk a kekszhez, hogy jól formázható masszát kapjunk. (Ha nem áll össze, akkor evőkanalanként adagoljunk még hozzá tejszínt, hogy jól gyúrható legyen.)
A vajat kikeverjük a maradék édesítőszerrel és a kókuszreszelék felével. A masszát két folpack közé tesszük, amit meghintünk kókuszreszelékkel és kinyújtjuk rajta a kakaós masszát. Rákenjük a kókuszreszelékes vajat és tekercsszerűen felsodorjuk. Hidegre tesszük és tetszőleges darabokra vágjuk.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.