A gluténmentes konyha örök sikerreceptje lesz.LauriPatterson
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg reszelt sajt
- 1 darab tojás
- 1 evőkanál univerzális gluténmentes liszt
- gluténmentes zsemlemorzsa a hempergetéshez
Elkészítés:
A reszelt sajthoz hozzákeverjük a tojást és egy evőkanál lisztet. Alaposan összegyúrjuk, jó kemény masszát kell kapnunk. Vizes kézzel tetszés szerinti méretű (pl. diónyi) golyókat formázunk, gluténmentes zsemlemorzsába hempergetjük, és forró olajban aranyszínűre kisütjük kb. 5-6 perc alatt.
A dietetikus tippje: „A magasabb rosttartalom érdekében készítheted gluténmentes zabpehelylisztből is, és hempergetheted gluténmentes zabpehelybe.”
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.