A házilag elkészített sokkal finomabb, mint a bolti.HandmadePictures
Hozzávalók
- 3 darab tojássárgája
- 25 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
- 2 dl habtejszín
- 3 dl tej
- 1 dl rum vagy vodka
- 1 darab vaníliarúd
Elkészítés:
Felforrósítunk 1,5 dl tejszínt 3 dl tejjel és a félbevágott vaníliarúddal együtt. Ha felforrt, tegyük félre. Habosra keverjük a tojássárgáját a maradék tejszínnel és az édesítőszerrel. A kihűlt tejes-tejszínes keveréket apránként a tojásos masszához öntjük, majd hozzáadjuk a rumot vagy vodkát is. Ha kész, töltsük üvegbe, és fogyasztás előtt legalább néhány órát hagyjuk állni a hűtőben.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.