Gluténmentes rántott csirkemell tortillacsipszbundában

Ha már uncsi a gluténmentes morzsában hempergetett rántott hús, akkor próbáld ki ezt a receptet. Ennél egyszerűbb, gluténmentes elkészítést nehéz elképzelni, a végeredmény pedig külsőre és ízre is különleges lesz.

Ínyenceknek akár csípős változatban is.
Ínyenceknek akár csípős változatban is.

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 10 evőkanál gluténmentes liszt
  • 3 darab tojás
  • 200 gramm gluténmentes tortillacsipsz
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Panírozzuk ki a felszeletelt, kiklopfolt és sózott csirkemellfilét. Hempergessük meg a fűszeres, sós-borsos lisztben (rizsliszt vagy gluténmentes univerzális liszt, vagy gluténmentes zabpehelyliszt), mártsuk a felvert tojásba, és forgassuk meg bármilyen ízesítésű (sima, sós, sajtos, csilis stb.) apróra összetört gluténmentes tortillacsipsz-darabkákban. Forró növényi olajban süsd aranybarnára mindkét oldalát.

A diétásabb változatért helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, fújd be olajspray-vel, majd 180 fokos sütőben süsd az egyik oldalát 10-15 percig, és amikor pirulni kezd, fordítsd meg, és újabb 10-15 perc.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek