Hozzávalók 8 adaghoz
- 1 kg csirkemellfilé
- 10 evőkanál gluténmentes liszt
- 3 darab tojás
- 200 gramm gluténmentes tortillacsipsz
- só, bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Panírozzuk ki a felszeletelt, kiklopfolt és sózott csirkemellfilét. Hempergessük meg a fűszeres, sós-borsos lisztben (rizsliszt vagy gluténmentes univerzális liszt, vagy gluténmentes zabpehelyliszt), mártsuk a felvert tojásba, és forgassuk meg bármilyen ízesítésű (sima, sós, sajtos, csilis stb.) apróra összetört gluténmentes tortillacsipsz-darabkákban. Forró növényi olajban süsd aranybarnára mindkét oldalát.
A diétásabb változatért helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, fújd be olajspray-vel, majd 180 fokos sütőben süsd az egyik oldalát 10-15 percig, és amikor pirulni kezd, fordítsd meg, és újabb 10-15 perc.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.