Hozzávalók 18 darabhoz
- 130 gramm univerzális gluténmentes liszt
- 100 gramm gluténmentes zabpehely
- 0.5 teáskanál gluténmentes sütőpor
- csipet só
- 1 teáskanál fahéj
- 100 gramm kókuszolaj
- 150 gramm eritrit
- 1 darab tojás
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 80 gramm cukormentes, gluténmentes étcsoki felkockázva
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a fahéjat, a sót és a sütőport. Egy másik, nagyobb tálba öntsük bele a kókuszolajat és az eritritet, kézi mixerrel keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojást, a vaníliaaromát, és keverjük jól össze. Ezután adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, és gyúrjuk jól össze a pici kockákra vágott étcsokival. Ízlés szerinti méretű halmokat gömbölyítünk, majd kilapítva sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megsütjük. Kb. 10-12 perc kell neki, akkor jó, amikor a szélei barnulni kezdenek.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.