Hozzávalók 8 darabhoz
- 4 darab kaliforniai paprika (félbevágva, kimagozva)
- 50 gramm kinoa
- 1 dl csirke- vagy zöldségalaplé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 250 gramm darált marhahús
- 400 gramm lecsöpögtetett konzervvörösbab
- 1 csésze morzsolt csemegekukorica (konzerv)
- 1 csésze salsa- vagy paradicsomszósz
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál őrölt fekete bors
- kömény, csili, pirospaprika ízlés szerint 1-1 teáskanál
Elkészítés:
Egy közepes edényben forraljuk fel a kinoát az alaplében, majd alacsony hőfokon főzzük kb. 15 percig (pufisodni kezd és felszívta a levet).
Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, és süssük kb. 5 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és kavargassuk, vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Adjuk hozzá a marhahúst, és süssük kb. 8-10 percig, majd tegyük bele a fűszereket, és keverjük össze. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a salsa- vagy paradicsomszószt, a babot (a levét öntsük le) és a kinoát.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a félbevágott paprikákat egy jénai tálba. Adagoljuk kanállal a marhahúsos keveréket a paprikákba, ügyeljünk arra, hogy egyenletesen oszlassuk el, majd az edényt fedjük le alufóliával. Süssük 180 fokon 30 percig, majd távolítsuk el a fóliát, és süssük még 15 percen keresztül, ameddig a paprika kicsit megbarnul. Tálaláskor a tetejére tehetünk avokádót.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.