Glutén- és tejmentes burgonyás pogácsa: a tökéletes útravaló és vendégváró

Szuper finom sós aprósüti a mindennapokra, nem csak glutén- és tejmentes étrendet követőknek. Könnyű, elronthatatlan recept.

Egy darab gluténmentes, tejmentes burgonyás pogiban 42 kcal, 5 gramm szénhidrát, 1,5 gramm zsír és 1 gramm fehérje van.
Egy darab gluténmentes, tejmentes burgonyás pogiban 42 kcal, 5 gramm szénhidrát, 1,5 gramm zsír és 1 gramm fehérje van.Szarka Dorottya

Hozzávalók 50 darabhoz

  • 500 gramm burgonya (hámozva, nyersen mérve)
  • 150 gramm barna rizsliszt
  • 100 gramm kölesliszt
  • 10 gramm útifűmaghéj
  • 1 darab tojás
  • 1 darab + tojás a kenéshez
  • 100 gramm tejmentes margarin
  • 1 teáskanál
  • 0.5 csomag gluténmentes sütőpor
Recept idők

Egy nagy tepsi (kb. 50 pici) pogácsa lesz belőle. 

Elkészítés:

A tisztított, hámozott burgonyát hideg, sós vízben feltesszük főni. Amint megpuhult, leszűrjük, még melegen villával vagy krumplinyomóval összetörjük. Belekeverjük a margarint, beleszórjuk a liszteket, a sót. Alaposan összegyúrjuk, majd beleöntünk 1 db felvert tojást, és hozzágyúrjuk az útifűmaghéjat is. Fóliába csomagolva legalább 2 órára hűtőszekrényben pihentetjük.

170 °C-ra előmelegítjük a sütőt, addig kiszaggatjuk a pogácsákat. Tetejüket megkenjünk felvert tojással, majd sütőbe tolva 25 perc alatt készre sütjük őket.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek