Hozzávalók 50 darabhoz
- 500 gramm burgonya (hámozva, nyersen mérve)
- 150 gramm barna rizsliszt
- 100 gramm kölesliszt
- 10 gramm útifűmaghéj
- 1 darab tojás
- 1 darab + tojás a kenéshez
- 100 gramm tejmentes margarin
- 1 teáskanál só
- 0.5 csomag gluténmentes sütőpor
Egy nagy tepsi (kb. 50 pici) pogácsa lesz belőle.
Elkészítés:
A tisztított, hámozott burgonyát hideg, sós vízben feltesszük főni. Amint megpuhult, leszűrjük, még melegen villával vagy krumplinyomóval összetörjük. Belekeverjük a margarint, beleszórjuk a liszteket, a sót. Alaposan összegyúrjuk, majd beleöntünk 1 db felvert tojást, és hozzágyúrjuk az útifűmaghéjat is. Fóliába csomagolva legalább 2 órára hűtőszekrényben pihentetjük.
170 °C-ra előmelegítjük a sütőt, addig kiszaggatjuk a pogácsákat. Tetejüket megkenjünk felvert tojással, majd sütőbe tolva 25 perc alatt készre sütjük őket.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.