Hozzávalók 12 szelethez
- 200 gramm kukoricadara
- 100 gramm cukormentes, gluténmentes étcsoki
- 50 gramm tejmentes sütőmargarin
- 20 gramm zsírszegény kakaópor
- 50 gramm kókuszreszelék
- 60 gramm eritrit
- 4 darab tojás
- 0.5 csomag gluténmentes sütőpor
- 50 gramm víz
- csipet só
- 1 nagyobb darab, kb. 200 grammos birsalma
- egész szegfűszeg és fahéjrúd
Elkészítés:
A birsalmát alaposan megmossuk, meghámozzuk, kivájjuk a magházát. Vékony szeletekre vágjuk, majd annyi vízzel, amennyi ellepi, illetve pár darab egész szegfűszeggel, fahéjrúddal feltesszük főni. Ha félpuhára főtt, elzárjuk alatt a gázt, hagyjuk a főzővízben. Közben összekeverjük a tészta hozzávalóit. A csokit és a margarint vízgőz felett megolvasztjuk. Hagyjuk hűlni. A kukoricadarát, kakaóport, eritritet és a kókuszreszeléket alaposan összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval. A tojásokat kézi habverővel felverjük, és a már lehűlt, de folyékony olvasztott csokoládéhoz keverjük. Az egészet hozzáöntjük a kukoricadarás keverékhez, alaposan elegyítjük. Kevés (50 gramm) vizet adunk a tésztához, elkeverjük, és 5 percet állni hagyjuk. Ha nagyon „száraznak” ítéljük meg, kevés víz hozzáadásával hígítható a massza. Kb. 20x30 centis, kizsírozott tepsibe öntjük, tetejére elrendezzük a leszűrt birsalmaszeleteket. Előmelegített, 160 °C-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.