Hozzávalók 6 darabhoz
- 3 darab tojás
- 3 evőkanál krémsajt
- csipet só
- csipet szódabikarbóna
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját gépi habverővel dolgozd habosra a krémsajttal (vagy görög joghurttal), a szódabikarbónával és a sóval. A fehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd hozzá a másik keveréket (a fehérjehab összetörése nélkül).
Osszuk hat egyenlő részre, és süssük készre kb. 15-20 perc alatt. Hagyjuk teljesen kihűlni (legalább hatvan perc), csak utána vegyük le a sütőpapírról.
A dietetikus tippje: „Akárcsak a szénhidrátok vagy a zsírok fogyasztása során, fehérjék esetén is érdemes figyelned a minőségre. Mit értünk ezalatt? Ha figyelsz a fehérjebevitelre, fontos ismerned az ún. biológiai érték fogalmát. Ez annyit tesz, hogy egy adott élelmiszer proteintartalmának hány százalékát képes a szervezet saját fehérjéi fel- avagy újjáépítésére felhasználni. S azt például tudtad, hogy az anyatej mellett a tojás biológiai értéke is 100 százalék, azaz teljes mértékben hasznosítani tudja a szervezet?”
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.